Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    .OM., Bali27, valamint mindenki, aki be akarja állítani az LG tévéjét:

    Minden panel más és más. A megfelelő beállításhoz kalibráló műszer kellene. Nincs értelme egy másik alapján belőni a tiéteket, mert jó eséllyel még rosszabb lesz, mint alapból volt.

    Az ISF módokat állítgassátok az alábbiak alapján:

    Műszer hiányában a fehéregyensúlyhoz én abszolút nem nyúlnék, max. ha valamelyik szín nagyon túlteng, akkor szemre variálnék rajta, de teljesen más készülék alapján biztos nem állítanám be. Színmélység és árnyalat dettó, ezeket alapon, 50 és 0 értékeken hagynám. A színhőmérséklet legyen Meleg2-n.

    A kontraszt általában 90, a fényerő meg 50 körül a legjobb ezeken az LG-ken. Ezeket lőjétek be fixre sötét- és világosszürke színskálák segítségével (pl.). Akkor jók az értékek, ha a sötét részek épp nem buknak be, a világosak meg épp nem égnek ki. Ha ez megvan, akkor szigorúan csak a háttérfénnyel szabad játszani, attól függően, hogy milyenek a fényviszonyok a TV körül. Én 50-re lőttem be az ISF világos szobás módját, és 40-re a sötétet. Ezek között váltogatunk.

    A vízszintes és függőleges 10-es élességhez nem kell nyúlni (max. pár egységet emelni, de 15-20 felett már túl van élesítve a kép), a gamma legyen 2.2-n, a feketeszint alacsony, a színskála közepes, a valósághű mozi be (ez kell a 24p-hez), de ezeken kívül kapcsoljatok ki minden képjavító képrontó fícsört: energiatakarékos mód, kényelmes szem, dinamikus kontraszt, szuperfelbontás, éljavító, színszűrő, zajcsökkentés, mpeg zajcsökkentés, szemkímélés.

    Szuperfelbontással, éljavítóval, meg a zajcsökkentésekkel lehet játszadozni, de én úgy vettem észre, hogy általában jobb ezek nélkül a kép.

    Nagyjából ennyi. ;)

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák