Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    válasz mzso #11848 üzenetére

    Nem a megszokással van a gond, hanem, hogy rideg hangulatú lesz tőle a szoba. Ha nem ég a két függeszték (egy az ebédlőasztal fölött, egy a dohányzóasztal helye fölött), akkor kellemetlen hangulatú a szoba. A második képemen látszik is, hogy az elvileg 2800K-s spot mennyivel hidegebb, mint a kisszobában lévő IKEÁ-s 1000 lumenes 2700K-s Gx53-as LED.

    Szóval a legfőbb kérdés az lenne, hogy tényleg ennyi különbség van a 2700-as és a 2800-as színhőmérséklet között? Az Ikeás ledek szimpatikusak (mondjuk ahogy látom, nem COB-sek), de nem a legolcsóbbak.

    A nappali és a konyha egybe van nyitva, a képek úgy készültek, hogy a nappali részen égett 2 függeszték (nem tudom pontosan hány lumenes E27-es ízzókkal, ha jól emlékszem Osram mindkettő), plusz egy rejtett LED-szalag (elhanyagolható fényerősség) és egy 500lm-es spot. A konyhai részen csak 1 db 500lm-es spot égett.

    Most az a dielmmám, hogy nem akarok egyesével rendelgetni, mert úgy drága a futár. A nappaliba és a konyhába ugyanolyan színhatású spotokat szeretnék (összesen 13 kell), mert szerintem csúnya, ha látszik, hogy más a szín. Viszont félek, hogy a 13-mal is úgy járok, mint a korábban rendeltekkel: túl erősek/gyengék vagy hidegnek érezzük a színt.

    Gondoltam hátha van valami okosság, ami segíthetne a döntésben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák