Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz vtechun #8655 üzenetére

    Tisztázzunk valamit: az 1080p/24p valós lejátszásnak csak akkor van értelme, ha asztali Blu-Ray lejátszóhoz vagy PS3-hoz kötöd a TV-t, hogy Blu-Rayt nézzél.

    Ha számítógépről játszod le a videót, akkor a képlet sokkal összetettebb. Először is tökmindegy, hogy a TV fogadja-e az 1080p videojelet, ha csak 720p-s TV-d van, mert úgyis natív felbontásban fogod használni, ergo a számítógépre marad az átskálázás. Másodszor a kérdés itt inkább az, hogy valós 24Hz-es üzemmódot tud-e a TV, vagy mindenképpen 50 v. 60Hz-en üzemel, legfeljebb az alacsonyabb Hz-es videojelet 2:2 vagy 2:3 pulldown-ban átalakítja magának. A saját kis tapasztalatom alapján, ha a TV nem tud valós 24Hz-et, akkor jobb inkább 60Hz-en hagyni, és normális lejátszó szoftvert használni, az eredmény sokkal élvezetesebb lesz.

    Amennyire eddig láttam, ha a TV tudja a 24p-t valósban, akkor natív felbontásban is tudni fogja, de ez nem ököl szabály - eddig ugyanis elég kevés 24p valós támogatású, de csak HD felbontású TV került a piacra. A tavalyi LG modellek például fogadták az 1080p-t, de 2:3 pulldownt hajtottak végre, ha 24Hz-es jelet kaptak.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Aktív témák