Aktív témák

  • Anyád911

    tag

    válasz Rick4 #5834 üzenetére

    És akkor a személyes tapasztalatok mellé egy idézet is a házimozi.hu plazmatopikjából, aGURU-tól, a fórumgazdától:

    [I]"...Ne keseredj el, az észlelt jelenség nem az úgynevezett „beégés”, és természetes, s előbb-utóbb „beáll” a képernyő. Arról van ugyanis szó, hogy a plazmaképernyők működésük során állandóan vesztenek fényerejükből, ahogy a bennük lévő nemesgázok és a fénykibocsátó anyagok öregszenek. Ez a fokozatos fényerő veszteség kezdetben gyorsabban zajlik (nevezzük ezt bejáratási szakasznak), aztán beáll egy lassú, fokozatos csökkenés, ami olyan lassú, hogy kb. 60.000 óra kell ahhoz, hogy a panel kezdeti fényereje a felére csökkenjen.

    Amikor teljes fehér képernyőn látod a TV csatornák logóit, akkor azok sötétebb árnyékként jelennek meg, mert azokon a helyeken a panel fényereje már lecsökkent a bejáratási szakasz utáni szintre, a logók ugyanis az átlagos képnél mindig világosabbak (a fehérhez közeli fényerejűek). Ha a teljes képernyő felülete „bejáratódik”, és lecsökken a fényerő, akkor már nem látszanak a most észlelhető eltérések. Ha be akarod járatni a képernyő teljes felületét, akkor – ahogy azt tetted – „rakjál neki" teljes fehér képet, s hagyd rajta huzamosabb ideig, az eltérések el fognak tűnni.

    Az igazi „beégés” az általad érzékelt fordítottja, mikor egy sokáig intenzíven világos képrészlet a sötét (teljesen fekete) képen is ott marad, de ez a mai plazmáknál már nem igazán fordul elő..."[/I]

    mi kell még, hogy elfogadj egy másik véleményt?

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák