Aktív témák

  • #25954560

    törölt tag

    válasz hcs57 #44081 üzenetére

    akkor menjunk vegig:
    maga a jelszint es a megengedett elteres merteke mV-okban van megadva. pl az 1.3a szabvany leirja, hogy a magas szint a forras oldalon 200mV es 780mV koze kell essen, az alacsony meg -200 es -780mV koze. ez mar regen nem TTL szint. (csak power signal-nak hasznaljak a +5V-ot hdmi eseten)
    (gugli: 'hdmi eye diagram' vagy 'hdmi eye pattern')

    igen, van olyan technika ami felfuto v lefuto (v mindketto) valtozasra van szinkronizalva, itt errol nincs szo.
    viszont a jelalakkal szemben tamasztott kovetelmeny pl hogy forras oldalon a csatlakozonal 75psec alatt meglegyen a 20%-80%-os (es 80%->20% is) atmenet a jelszintben (ahogy zhagyma is irta)

    sehol nem irtam h a szinek masok lennenek mas kabellel, keversz masik hozzaszolokkal. (max azt tudom elkepzelni, hogy nem megy a 48bit-es mod, csak mondjuk a 36bit-es es akkor perszehogy nem olyan szepek a szinek)
    hibaturo, mint irtam a kodolas eleve nagyon nagy tartalekkal dolgozik (gugli: TERC4 vagy 'TMDS Error Reduction'). raadasul 25Mpixel/sec alatt hasznalnak un. pixel-repetition-t, ahol egy adatmezoben benne van, hogy hany pixelt veszithet el (a jelfolyambol) anelkul h veszitene az igazi kep tartalmabol.
    egy hdmi 1.1-et tudo kabel siman megfelelhet az 1.3a category1-nek.

    ket 1.3-as kabel kozott _lehet_ elteres, amennyiben az egyik category1, a masik category2 (gugli: 'hdmi cable categories')

    snipr:
    nem volt szo kontraszt-kulonbsegrol, te is keversz massal. az, hogy ater-e vagy nem, illetve mekkora adatmennyiseg veszik/veszhet el, illetve hogy adatkieses eseten mi tortenik (mivel nem komplett frame-ek utaznak, hanem inkabb pixelek), az joreszt mulik gondolom a tv-n is.

    guriga1234:
    nem mindennapi dolog a papaval egy forumot latogatni :R

    Digitalis:
    nem kerkedem vele, dugig van a forum villamosmernokokkel. igy volt leggyorsabb eloszlatni guriga tevhitet arrol h fogalmam sincs a psec jelenteserol.

Aktív témák