Aktív témák

  • GalloG

    tag

    válasz kariad #19962 üzenetére

    kariad: Azokon a kártyákon, amin nincs HDMI csati (azaz nem natív :) ), kell DVI-HDMI átalakító. Ha adnak hozzá, akkor van esély, hogy lesz hang is (nem feltétlen olyant csomagol minden gyártó ami ezt tudja), ha nem adnak, akkor viszont majdnem reménytelen, mert boltban nem tudsz alapból olyan átalakítót venni, ami erre való, lévén, hogy a DVI gyárilag nem tud hangot, csak egy pár gyártó az üres lábakra kivezeti azt is (a későbbi HDMI átalakítás miatt).

    Szóval vagy drága, márkás kártyát kell venni hozzácsomagolt átalakítóval (és nem baj, ha rá van írva, hogy a hangot is átviszi), vagy olyan kártyát kell nézni, ami HDMI csatis (ezek meg az alsó kategóriások, pont csak videót nézni jók - de arra tökéletess).

    Ez minden olyan ATI kártyákra vonatkozik, ami HD audio csippes. Volt régebben szó arról, hogy van olyan kártya, amin nincs hangcsip, de rá lehet dugni az egyéb kártya digitális kimenetét, de ilyenről a gyakorlatban megvalósítva senki sem számolt be eddig (itt a fórumon), így én sem mondhatok erről többet. A netet olvasgatva még nem futottam olyanba bele pl., hogy nVidia csippes kártyán keresztül jött volna hang HDMI kábelen...

Aktív témák