Aktív témák

  • GalloG

    tag

    válasz Mátébácsi #18895 üzenetére

    Mátébácsi: Oly módon befolyásolható a dolog, ha a leírás szerinti HDMI2-re kötöd a PC-t (nálam az elsődleges monitor egy igazi monitor és kiterjesztett asztal van), hogy:

    - nem nevezed "PC"-nek a HDMI2 bemenetet, akkor nem lesz automatikusan letiltva sokminden (és kézzel kell aktiválni a"Csak pásztázás" módot, hogy teljes méretű legyen a kép). Így már elérhető a 100Hz funkció és még sok más képállítási lehetőség.

    - a DNIe nem csak "PC" elnevezéstől függ (ha "PC" a név, akkor semmiképp sincs), hanem a használt képüzemmódtól is. A leírás külön kitér rá, hogy a "Normál" és "Film" módokban nem működik a DNIe funkció (egyik bemenetnél sem, nem csak PC-összekötésre vonatkozik). Így, ha a bemenet neve nem "PC", és a kép üzemmód "Kiemelt", akkor működik a DNIe is (bekapcsolható).

    Más érdekesség, hogy mindez a "PC" elnevezés mizéria csak akkor játszik, ha a frissítés 50 vagy 60 Hz (a PC-n állítva), ha TV-s vagy egyéb fissítés van beállítva (25i, 24 Hz, ilyesmi), akkor nagyjából azok élnek, mint amik a nem "PC" névnél, azaz sokminden nincs letiltva. A különbség az, hogy 50-60Hz esetén jól olvasható a Windows, kisebb értékeknél meg fehér kerete van a betűknek.

    Abból kell kiindulni a logika keresésénél, hogy a PC üzemmódot a monitorként történő használat miatt találták ki (web böngészés, ez-az hasonló), nem filmnézésre. De azért meg lehet oldani egyszerűen is, hogy minden jó legyen PC-ről is.

    Mondjuk érdekelne, hogy mit csinál a DNIe, mert én csak fényerő és kontraszt növekedést láttam bekapcsoláskor, igaz, nem nézem meg egy filmet így is meg úgy is (még).

Aktív témák