Aktív témák

  • GalloG

    tag

    válasz Tacsika #18051 üzenetére

    Én nem tudom elképzelni, hogy egy digitális jelet analóggá alakítva (IPTV->Scart), majd azt vissza digitálissá alakítva (Scart-HDMI) jobb lesz a TV-n a kép (mármint ha a Scart helyett ilyen digitálisra visszalakítot HDMI-t dugsz a TV-be).

    Én inkább azirányba mozdulnék, ha ilyenre pénzkölthetnékem lenne, hogy van-e a T-Home TV-hez használható gyárilag HDMI kimenetes STB cucc. Akkor a digitális IPTV adás kapásból digitálisan jön át a TV-be. Így esetleg lehet értelme a képet javítgatni még a TV-vel (amennyit HDMI bemeneten tud).

    Szerintem a digitálisról analógra konvertálásnál esetlegesen elszenvedett minőségromlást már nem fogja visszahozni, ha visszalakítod ismét digitálisra és trükközöl vele a TV-n.

    Más kérdés, hogy az IPTV-n kapott adás javarészt analógból lesz digitális egyenlőre... A javuló minőség lehet csupán azért is, mert az eddigi analóg kábelTV-d koax kábelezése gagyi volt (nem feltétlen a lakásban, lehet azon kívül is akárhol rossz), és szedett össze zajokat, amik rontották a képminőséget...

Aktív témák