Új hozzászólás Aktív témák

  • #32577792

    törölt tag

    tapasztalat: nagyon sok életbiztivel kombinált hitelt adtam el, már több, mint egy éve, egyet sem. oka: akik ezt választották, sokkal nehezebben tudják fizetni, ha lehetőségük van, inkább kiváltják(juk) őket, de ezzel megint buknak valamennyit. ha UL tipusú, akkor meg alapból kicsi az életbiztosítási szolgáltatás, tehát semmit nem ér, csak akkor, ha van mellé kötve kiegészítő, akkor meg elegendő egy kockázati, vagy egy síma bankkártya biztosítás évi 5-10eFt-ért!
    Kalandor: ahogy fentebb írták, kötvény átvétele után megteheted símán! Csak fontos, hogy át kell venned a kötvényt és ezt nekik kell bizonyítani, tehát aláírásoddal, vagy tértivevény, de úgy emlékszem, hogy az életbiztis kötvényeket nem lehet postán kiküldeni.
    Az a probléma, hogy a bankok szerződnek a biztosítokkal és van nekik is tervszámuk, valamint kapnak nagyon-nagyon szép jutalékot, ezért sózzák rád, meg kell nézni a közjegyzői szerződést, hogy benne van-e szerződéskötési/folyósítási feltételként. Van ahol bezáradékolják ezeket, pl. az ELLA is! Ez akkor szokott megtörténni, ha alapvetően halasztott tőketörlesztésről beszélünk, ekkor ugyanis nem fizetsz a banknak közvetlenül tőkét, hanem a biztosításba, és amikor lejár, akkor a biztosító utal a banknak, de ekkor záradékolják a biztit és a közjegyzőiben is szerepel a tőkefizetés ilyetén módja.

Új hozzászólás Aktív témák