Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    válasz honey007 #1174 üzenetére

    Életbiztosítást azért ajánlott hitel mellé kötni, mert bármi történhet a fő keresővel a családban (amire persze senki sem számít, de sajnos nem egy ilyen eset van) és akkor ott marad a család lakás/ház nélkül, ráadásul lehet, hogy még a házon felül is van követelése a banknak.
    Legalább egy kockázati éb-t (havi 1-2000 ft, viszont csak halál vagy rokkantság esetén fizet) ajánlott kötni mindenképpen, szerintem ennyi pénzt megér a család biztonsága.
    Sokan vannak, akik mondjuk keresnek 100ezret és átlag hetvenet költenek, aztán a maradék 30 ezerért meg akarnak hitelt. Szerintem ez hatalmas felelőtlenség. Nem számolnak az előre nem tervezett kiadásokkal, azzal, hogy esetleg kirúgják őket, nincs semmi biztonsági tartalékuk.
    Mi álatlában úgy ajánlunk bármi befektetést/hitelt, hogy a harmincezerből mondjuk maradjon neki legalább 7ezer havonta, ami biztonsági tartalékot képezhet.
    Évente többezer! lízingelt/hitelre vásárolt autót vesznek el a bankok Mo-n, pedig ugye azért egy autóhitel jóval rövidebb távú, mint egy lakás. Egyszerűen nem tudja senki sem elképzelni, hogy bármi váraltan dolog történhetne vele, aztán meg sír, hogy a szemét bank elvette az ingatlanát/kocsiját. és a bankok tényleg elég mocsok módon járnak el azokkal akik nem fizetik rendesen a hitelt. (olvassatok vissza a bankok, kölcsönök, Mo. topicban és meglátjátok miért éri meg a bankoknak olyanoknak hitelt adni, akik nem tudják fizetni. Hasonló eseteket írnak a zugugyved.blog.hu-n is, mondjuk ott konkrétan az autóhitelekről)
    Gondolkozzatok el ezen.

    Amúgy a privát pénzalaphoz kötött életbizti az egyik legjobb befektetés (már ha van időd kivárni a futamidő végét)

    Uff. :)

Új hozzászólás Aktív témák