Új hozzászólás Aktív témák

  • Manitou

    addikt

    válasz Hasaggymeg #8457 üzenetére

    Most jut eszembe mennyire gyűlöltük mikor a megrendelő jött az "azt olvastam az interneten"-el.
    Nyugi ez az én szakmámban sincs másképpen :)

    Most úgy néz ki a rendszer, hogy műanyag csövek a padlóban, azon kívül acél csöveket látok, amik a pincéből mennek fel és le, a felmenő és a visszajövő. Most jelenleg egy Wilo keringtető szivattyú van a rendszerben ( ami a pincében van ), ez elvileg felhasználásra kerül, mert rendesen működik.
    Jelenleg a pincében van egy nyílt égésterü kazán, onnan jön egy cső amiből leágazik 7 műanyag cső elzáró szeleppel (7 kör) , ez megy fel a földszintre. A tetőtérben meg 5 kör van. Padlástérben meg egy kiegyenlítő tartály, szóval nyílt a rendszer. De majd lehet lerajzolom az egész rendszert, hogy világosabb legyen :)

    Most elvileg az a terv, hogy a kiegyenlítő tartály meg lesz szüntetve, le lesz zárva az automata légtelenítő szeleppel.
    És mivel ez egy régifajta csőrendszerü padlőfűtésrendszer, ezért hajlamos az iszaposodásra, ha ezt a vizet közvetlenül bevezetnénk az új kazánba, akkor 1-2 éven belül tönkremenne. Ezért egy hőcserélő lesz beiktatva egy tágulási tartállyal a pincébe.
    Az új kazán az a fürdőszobába lesz felszerelve a bojler helyére.
    A kémény pedig úgy lesz megoldva, hogy fel lesz használva a meglévő 132mm-es füstcső és abba lesz befűzve központosító gyűrűkkel a műanyag füstcső, tudod, ezt már beszéltük. A fűti engedélyezi, ha a készülék engedi. Mivel 80/125 lenne amúgy, így mehet.

    nem tudom milyen vezérlés lesz
    Itt mire gondolsz? Ez milyen lehet? Nem értek hozzá :)

    Addig is hallgass a mi kis összeesküvésünkről,mert nem fogják díjazni a "mesterek".
    Dehogy mondom én :N

Új hozzászólás Aktív témák