Új hozzászólás Aktív témák

  • Manitou

    addikt

    válasz Hasaggymeg #8318 üzenetére

    Közben felmerült egy másik lehetőség is. Lehet jobb megoldás lenne, ha nem is lenne befűzve a mostani kéménybe, hanem a kazán felkerülne a tetőtéri fürdőszobába és onnan saját füstcsővel menne szépen ki a tetőn kívülre. úgy nem kéne túl sok füstcső se. Szerintem kb ~2,5 m-ből megoldható lenne. És akkor egy turbós ( cső a csőben) kémény lenne ami 100/60 (125/80) amilyen éppen kell az adott kazánhoz. Éppen ma volt a kéményseprő a szokásos éves ellenőrzés miatt. Ő azt magyarázta, hogy turbósnál minél rövidebb a cső annál jobb lesz a hatásfoka, mivel rövidebb hosszon kell szívnia befele a levegőt a ventinek. Ha túl nagy a cső hossza, akkor lehet még a ventit is erősebbre kell állítani a kazánban, és így többet is fog fogyasztani.
    Azt nem tudom kondenzációsnál előny e a minél rövidebb füstcső? Vagy csak sima turbósnál? Mert ugye a kondenzációs is turbós, csak a füstgáz rejtett hőjét is felhasználja plusz hatásfokként.
    Csak ugye ennél a tetőtérben elhelyezett kazánnal meg az a gond, hogy a gázcsövet is fel kellene vinni, mert csak a lenti fürdőszobában van illetve a pince kazánhelyiségében.

    A másik dolog, hogy ugye kondenzációsnál ha a sima műanyagcsőben gondolkodunk, akkor kell még egy másik cső amit ki kell vezetni valahol, amin szívja be a levegőt a kazán nem :F

    Szerintem amit itt kell csinálni 1 nap alatt le lehet zavarni, de nagyon max 2 nap.

Új hozzászólás Aktív témák