Új hozzászólás Aktív témák

  • bajnokpityu

    félisten

    válasz Thunderzolee #55539 üzenetére

    Jó, hogy kijavítottad.

    Érdemes olyan szerelőket is megkérdezni, akiknek nincs érdekeltségük egyik márkával kapcsolatban se. Ismerek ilyet néhányat, akik hetente javítanak mindenféle márkát. Akikkel én beszéltem, azt mondták, hogy 6-700körül vannak olyan kombi kazánok, amik már aránylag kevés műanyag alkatrészt tartalmaznak (ezek elöregednek, és a méretváltozás miatt hibát okoznak), de ha mégis elromlik (és 5éven belül garantáltan el fognak a maiak), akkor annyira drága az alkatrész, hogy kijött volna belőle 3-4 ugyanolyan alkatrész az ariston genus EVOba. Tehát a végén kb ugyanott vannak fenntartási költségben, csak azok ritkábban romlanak el.
    Namost, mivel ehhez a tipushoz elterjedt alkatrészbázis van, ezért olyan se fordul elő, mint a prémium termékeknél, hogy 1-2 hétig nincs pl fűtés a házban, v használati melegvíz.

    Természetesen pillanatra se állítottam, hogy ezek megbízhatóbbak, mint a drágák, csak ezek konkrétan ugyanolyan közepesen rosszak, mint a 2x ennyibe kerülőek. Noés, ami kazánokkal összevetettem, és tiszta fémek voltak belül, azok meg nem modulálnak le 1:10re. nálunk a komplett gázfogyira vetítve kb 15%al fogyasztott kevesebbet a genus EVO,mint a clas. 1:10 és 1:4 tehát évente kb 20rugót spórolt.

    én sem állom az aristont, pláne erős fenntartásaim voltak az 5 év alatt kikukázott CLAS (mosogatógép, hűtő,stb) után, de elmúlt 2 évben végülis azt hozta, amit vártunk. 1 valszeg gyári hiba,10e Ftért, aznap javítva.A gyári szervizt fel se hívtam, az előző készüléknél leszerepeltek. pl az éves kötelező tisztítás úgy nézett ki, hogy a fedlapot le se vették. pecsét megvan, számla 26ezerről kiállítva, 20perc múlva már a városban se voltak. szomszéd nem fogadta meg a tanácsot, ők 700rugóért vettek készüléket, tök ugyanolyan használatra, és minden évben volt 2 hetük, amikor nem volt melegvíz, ill. fűtés. mindkét esetben "beállítási" probléma került a garijegyre.

    eladó Kawasaki j300 robogó

Új hozzászólás Aktív témák