Új hozzászólás Aktív témák

  • Csaba_20_

    őstag

    válasz x_o_n #3052 üzenetére

    sanzik írta:Ha az ytongot jól raktátok össze akkor gyakorlatilag nem is kell vakolni. Az a tégla annyira precíz,hogy tök egyenesre meg lehet csinálni a falat és gyakorlatilag elég csemperagasztóval átglettelni.
    Ha nem sikerült olyan jól a fal, akkor kened vastagabban a csemperagasztót és hosszú aluléccel lehúzod.
    Ha csempézni akarod arra tök jó lesz a felület, ha meg festeni, tapétázni akkor mehet rá ezután a glett.
    Természetsen erősen portalanítani kell és alapozni,mert az ytong elég porozus szerkezetű.

    Igen, a csemperagasztós átglettelést már több embertől hallottam. Ha akarnék, néhány gyenge érvet biztosan el tudnék sütni, amiért nem szeretném ezt megtenni, de igazából a "csak" lenne a legerősebb közöttük. :) A problémám a csemperagasztós gletteléssel, hogy nem arra a célra találták ki, porózus és szerintem nem szép a végeredmény. Azért persze a tanácsaidat köszönöm, ha egyéb ötleted van, szívesen olvasom továbbra is őket. Egyébként festeni szeretnénk a legvégén. Szeretném a céleszközt használni hozzá, de lehetőleg minőségit. Esetleg a Rigips-től a Rimat 100 DLP-ről mi a véleményed? Amúgy miért baj, hogy az ytong porózus anyag? Szóval hol jelentkezik ez majd nekem? Azonkívül, hogy gyorsabban szárad pl. a glett is rajta. Ami nem tűnik hátránynak első hallásra. De nem tudom, hogy a szerkezetben később okoz-e ez problémát.

    x_o_n írta: szia,miylen mapei termék érdekel?mivel kapcs kéne info tanács?
    a mapei termékek nagyon jók,nem tudom ytongra miért pont a mapeire gondolsz de végülis miért ne,általában lemélyalapozzák-nem mindig szükséges és csemperagasztóval kap egy réteget majd dryvit háló és rigips 6-30 vagy 3-6 minőségtől függöen.
    ha mapei akkor erre a célra a keraset primán megfelel.elötte intaller vakolat mélyalapozó,dryvitháló valami jhobb minőségü,sarkokban megvágni.

    Igazából olyan Mapei termék érdekelne, ami hasonló célokra lett kifejlesztve, mint a Rigips vakolatok. Valószínűleg a hozzánemértésemből adódik, de valahogy nem szeretnék ragasztót használni vakolásra. A dryvit hálót ki lehet hagyni a műveletből? Szeretném telibeglettelni a falat, majd lefesteni. Ehhez keresek minőségi vakoló anyagot.
    Amúgy még jó lenne infó Planitop HDM-ről és Planitop HDM Maxiról. Ugyanis van egy vasbeton tartógerenda, ami a talapzatánál megrepedezett, illetve letörtek a sarkai és kilátszódik a rozsdás vas. Ezt kellene valahogy helyre pofozni és azt olvastam, hogy erre a Planitop HDM kíváló megoldás lenne. Az is jó lenne, ha Budapesten tudnál olyan helyet mondani, ahova ha bemegyek és kimondom a bűvös Mapei típusokat, akkor lehetőleg egyből tudják adni a kívánt terméket. Van ilyen hely egyáltalán? :)

Új hozzászólás Aktív témák