Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    Hi,

    Noh, hát megpróbálom tömören összefoglalni a mai konyhabeépítést.

    A legfőbb konklúzió - olcsó húsnak híg a leve, de én azért bíztam a csodában...
    S, most itt nem a minőségi vasalatokra gondolok, hanem a kivitelezőre.
    Gyakorlatilag 1 pozitívumot tudok megemlíteni, az nem más, mint h 90%-ban pontosak a méretek, az ajtók, fiókok egyforma magasak, viszont a többi botrány volt.

    Reggel 8 előtt érkeztek, ketten - nah mondom estig tuti itt lesznek úgy, h amit tudok én is segítek.
    Már akkor gyanús volt, amikor valaki hívták 9 körül a fő szakit, és azt ígérte, h 1-re már Szombathelyen (30km tőlünk) lesz... ( Nagyjából 12 folyóméter konyhabútorról beszélünk.. )
    Szóval, végig ment a fikázás, h amiket én szereztem vasalatokat mind szar, olyanokkal nem lehet dolgozni, a Blum is elmehet a pcsába, mert az Aventos-uk egy hulladék, beállíthatatlan. Tűrtem, nem szóltam.
    A felső elemekkel kezdték, minden fúrásnál "bzmeg, ez milyen tégla, ebbe semmi nem fog"... Nagy nehezen felkerült a felső sor, utána jöttek az alsók. Noh egészen konkrétan azok be lettek hányva úgy ahogy voltak.
    Nyilván állítható lábbal szerelték őket, de úgy képzeljétek el, hogy gyakorlatilag a 30 lábból 6-7 volt a talajhoz állítva, a többi a _levegőben_ lógott. Aláírom, nem egy mestermunka a ház egyetlen egy fala sem, nem ma épült, úgyhogy 1-1,5cm van a járólapban is, de a lábakat beszintezni kb. 10 percbe telt volna. Persze ezt már utólag vettem észre, de számíthattam rá, hisz vízmértéket talán nem is hoztak.
    Kicsit visszakanyarodva a Blum Aventos HF-re. Mint a képen is látható, összetettebb rendszernek tűnik, de ha van rá szánva egy kis idő, remekül be lehet állítani. Noh most, ahogy korábban is említettem, már az elején "beállíthatatlannak" titulált Aventos-okból 3-4 féle erősségű létezik. Pontosan ki kell számolni, h az adott dupla ajtóelemhez milyen erőhordzó és milyen erőkarra van szükség, ezt meg is tettem, eleve olyanokat rendeltem hozzá (Még jó h nem bíztam rájuk).
    A felső sor felkerülése után próbálgatta a "szaki", láttam izzad.. nem jó, nem csukódik, nyeklik, nyaklik, nem húzza ki az erőhordzó, szét is ugrik a pánt... "Ez egy fos bazmeg, én ezt hagyom így a faxba" - próbálta zárni a folyamatot. Noh ekkor durrant el először az agyam. Megkérdeztem tőle, - én mint földi halandó -, h vajon megfelelő erősségű erőhordozót épített a 90 széles ajtóegyütteshez?! Tekintete elárulta h fingja sincs mit kérdeztem. Nézem: a 60 széleshez építette a 2500-as (erősebb) típust, míg a 90-eshez került a 2200-as... - Egyértelmű, h szar volt, hisz nem akkora tömeghez van tervezve a gyengébb.
    Türelmem fogytán volt, gyorsan átnéztem a konyha többi elemét, hibákat keresve, hisz biztos voltam benne, h nem 1-re, hanem délre Szombathelyen lesznek... Három dolog azonnal feltűnt: 01, 02, 03. Egyik ajtónál kb. 1cm-es illesztési hézag volt.., majd kinyitva ezt ajtót az az alpári megoldás fogadott..., az utolsó kép pedig a 45°-os elszívó elem ajtaja. Egészen konkrétan 2 mm-rel kellett volna odébb fúrni a két oldalsó elem fogantyúját, h felnyíljon azon ajtók kinyitása nélkül is. - De, ezt leszartam, mert megoldom én - helyettük.
    Fel is jegyeztem a hibákat, h majd közöljem a főnökükkel - akivel ledumáltam a melót.
    Nézegetem a felnyíló szerkezeteket, hűtő fölötti elemen sima balra nyíló ajtó volt, mondom a szakinak, bocs má, hol a felnyíló szerkezet innen? "Azt hittem az elszívó ajtajához akartad azt, oda meg nem fért be, úgyhogy nem raktam be, _így marad_."
    Itt teljesen betelt a pohár, mondtam nekik, h már ne is haragudjon, de azt hiszem felcserélődtek a szerepek.
    Én vagyok a megrendelő, ön a kivitelező asztalosa, akinek tudomásom szerint az elsődleges célja, h kiszolgálja a legjobb szakmai tudása szerint az ügyfeleket. Reakció nem nagyon jött, úgyhogy megköszöntem az eddigi munkájukat, majd közöltem, h a többit már megoldom én.
    Mintha csak telepátia lett volna, hívni akartam a "kapcsolattartó" urat, akivel leleveleztem az egész bulit, egyszer csak megjelent. Elmondtam neki is a hibákat. Belé legalább szorult némi lojalitás és szó nélkül tűrte - persze látta ő is - a hibákat, végül hozzátette, h éjjel 3-kor hagyták abba a munkát.., magas labda volt, így jött a kérdésem; mikor rendeltem meg a konyhát? 2,5 hónapja.
    Pl. ezt az apró szösszenetet nem rég vettem észre - konkrétan a pántba beleér a 3/4-es sarokforgó... 1 síkba rakta őket.
    Még: a nem beépíthető mosogatógép bal sarka kiállít..., szerinte "annyi van a csempében". Kihúztuk, meg volt törve a vízkábele, nem kicsit.. és attól nem ment be teljesen.

    Összességében megbántam h velük csináltattam, kifizettem a fennmaradó összeget, megegyeztünk h a vékony álló barna ajtót és a hűtő fölötti elem ajtaját még újragyártják, de a beépítést majd megoldom én...
    Aztán olyan apró dolgok mint, h a tervemen (és külön is nyomatékosítottam nem egyszer) az alsó elemek mélysége 52cm volt, amire még rájött volna 2cm ajtóvastagság, és 2cm beállás - lényeg csupán annyi, h az egyenetlen fal miatt én biztosra akartam menni, h legyen mondjuk 4cm a bútorok háta mögött, amit a munkalap úgyis el fog fedni.. Persze a mesteremberünk legyártotta 58 cm-re a komplett alsószekrényeket, így csontra falig kellett tolni... - hála Isten a csempézés mégsem volt annyira szar, így az utólagos rendezésemnek köszönhetően futnak a bútorokelemek...
    Úgyh nagyjából dél óta kb negyed 12-ig csináltam a konyhát. Lecsavaroztam az összes munkalapot, beállítottam vízmértékkel a szekrényeket, állítottam az Aventos-ok egy részét. Végigmentem az összes ajtón, mivel egyik sem záródott tökéletesen. - Hol az alsó hol a felső sarkok álltak el.. Sütőt is behányták. Egyik felén kb. 7mm volt, a másikon 15. Ez által az alatta lévő fiók előlapját is le kellett vennem és újra felcsavarni...

    Ma itt befejeztem a dolgot. De, még qrva sok meló vár rám holnap. Szoklikat normálisan felrakni, vízzárót, sütőt, főzőlapot rögzíteni, a főzőlap mögötti háromszög munkalapból levágni, mert qrva pontatlan, hűtőnek is csinálnom kell még egy alapot, szóval úh.
    Inkább Pfffff.

    ui. Képeket majd prezentálok, ha végzek és érdekel valakit.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák