Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    No legyen egy kis világítós téma ismét :)

    Szóval ott tartottam, hogy 8db mennyezeti spot lámpatest, jelenleg 35°-os, 35W-os halogén lámpákkal, ezzel a megvilágítással teljesen elégedett vagyok - ám borzasztóan sokat fogyaszt, valamilyen LED-es megoldás lenne talán jobb.

    Keresgéltem már egy ideje, de nem igazán jutottam előrébb, ám most szemet szúrtak ezek a COB megoldások: [link] Én úgy érzem, ezt keresem: 1 nagy fényforrás a sok apró helyett; nem lóg ki a lámpa síkjából, sőt, süllyesztve van, így a lámpa belseje miatt számolhatunk visszavert fénnyel is, akárcsak a halogéneseknél, ami nekem igen tetszik, és ez az, ami nekem eddig főleg hiányzott. Tehát vagy vett az ember ilyen 40° környéki sugárzási szöggel led-eset, de ott szinte nincs szórt fény, csak ez a csóva. Vagy 120-asat, ami meg egy homogén nagy világos teret eredményezett [link]. Nekem inkább ez a halogénes tetszik, hogy van egy éles csóva középen, és van némi szórt fény a lámpa belsejének köszönhetően (fenti két képen a bal oldali lámpák).
    Csak sajnos ebben a tesztben még ez a COB-os cucc még nincs. Szerintetek helytálló az elképzelésem? 5W-os elég, vagy 7-es? Előbbi is elvileg 360 lumen (meleg-fehér színben), ami elvileg bőven elegendő. Főleg, hogy nem fényárt akarok.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák