Új hozzászólás Aktív témák

  • Rederik

    tag

    válasz biker #14621 üzenetére

    Sziasztok,

    Tudom, hogy már valószínűleg az agyatokra megyek a kérdéseimmel, s ha így van elnézést kérek, de mivel ma az egyik szerelő simán lerázott, mikor említettem neki, hogy panelban kellene villanyt szerelni, így kicsit elkenődtem, s visszatértem újra a papírjaimhoz (Még az sem érdekelte, hogy nem kell vésni).
    Abban reménykedek, ha egy olyan elképzeléssel állok elő a villanyszerelőnek, hogy itt van ez a kábelcsatorna az előszobában, s ezen keresztül eljuthatnak a vezetékek (egy-egy gerinc) a szobákba, s nem kell vésni, akkor talán könnyebben mondanak áment a panel villanyszerelésre. S nem utolsó sorban, a pénztárcámat is jobban kímélő megoldáshoz juthatok.

    Kérdésem csak az lenne, hogy az mennyire szabályos, ha minden szobába 1 vezetéket húznánk a kismegszakító szekrénytől (természetesen külön áramkörök) s a szoba valamelyik sarkában a plafon alatt, (ahol bejön a vezeték) tennék egy elágazódobozt falon kívülre. Ebből pedig a 3-4 konnektorhoz menne a 3-4 vezeték a padlószegélyben (a szegélyig egy esztétikus kábelcsatornában juttatnám le őket a doboztól, sok esetben szekrény mögött elrejtve a csatornát). Tehát lényegében nem lenne minden konnektornak saját kötődoboza, de a konnektorokba saját vezeték menne a "szoba doboztól", nem lennének sorba kötve/ felfűzve, s a kötődoboz is a plafonhoz közel lenne.

    Ez így alkalmazható 5-ös Wago-val pl. a dobozban?

    A süllyesztett konnektorokat kötődoboznak használni ötletem sincs elvetve, mert nálunk úgy oldották meg a süllyesztett konnektorokat, hogy a 15cm-es falakban vannak, s a túloldalon is van egy konnektor, tehát lényegében egy kb 65-ös lyuk van a falban, csak középen ki van töltve gipsszel. Ez a megoldás azonban több melóval járna mint a szobánkénti egy elágazódoboz.

    A bónusz kérdés pedig az lenne, hogy az egy fázisra köthető villanytűzhelyekhez tényleg célszerű 1P+N-es kismegszakítót használni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák