Új hozzászólás Aktív témák

  • Eagl3

    veterán

    válasz Tapsi #144716 üzenetére

    Ahol a hidegburkolat alatt nincs padlófűtés az minden csak nem komfortos. Én például nem szeretek otthon papucsban/mamusban vagy bundás zokniban lenni. Nálunk mindenhol hideg burkolat van padlófűtéssel a házban, és abban a pár napban, amíg nincs szükség fűtésre, de már hűvös van, zavaróan hideg a burkolat.

    "A padlófűtés hőfoka mondjuk 30 fok. Nélküle meg a szobahőmérséklet, mondjuk 22 fok. Fürdőben legyen 24. Ezen a 6 fokon múlik szerinted a száradás?"

    Igen. Nálunk 33 fokos előremenővel megy a padlófűtés és pillanatok alatt szárad meg minden a földre terítve. Mikor nem megy a padlófűtés még másnap is nedvesek a leterített cuccok.

    "Hűteni is tudsz vele. Ezt adja. A legmagasabb műszaki színvonalat képviseli, ezáltal a legmagasabb komfortot is."

    A mennyezet hűtés valóban egy jó és komfortos dolog, de csak abban az esetben, ha korrektül van megtervezve és kivitelezve a komplett épület. Ennek elengedhetetlen része, hogy egy központi szellőztető is be legyen tervezve. Enélkül a pára állandó probléma lesz és ez megfejelve egy mennyezethűtéssel instant tökönszúrás.

    A tömbház azért nem okvetlen jó példa a jelenlegi esetre, mert ott (a földszint kivételével) alulról fűtve vagy.
    Összegezve a mennyezet fűtés simán kifűt egy korszerű házat, de messze nem lesz olyan komfortos mintha a padlót fűtenéd.

Új hozzászólás Aktív témák