Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz wrox #12650 üzenetére

    Oké, vettem a jelet. Az hogy két körös, itt csak előny, s nem hátrány. (Sehol se hátrány, legfeljebb egy hosszú folyosóból nyíló sokszobás lakás esetén, ahol a kazán a ház végén van, a szobák pedig a folyosónak csak az egyik oldalán.)

    Most kifáradtam, de majd gondolkodok rajta, én miként oldanám meg. Segítel az agyalásban, ha odateszel egy x jelet, ahol a zuhanyzó van. További kérdés, hogy az aljzat milyen, miből van, miként van burkolva, valamint az, hogy a használati melegvíz miként áll elő.

    A rajz alapján kitűnt nekem egy lényeges momentum:
    A kazánház ajtaja rányílik egy fűtött helyiségre, és a fala szomszédos egy másik fűtött helyiséggel is.
    Mehetnek oda a radiátorok, de soha nem lesznek kinyitva. A kazánhelyiség akkora bazi nagy meleget ad, hogy nekem ugyanakkora alapterületű pincét, mint felette a lakás, úgy kifűt a füstcső, hogy az imént is pólóban mentem le ránézni a tűzre. És lent pólóban dolgozok azóta, a lenti két hatalmas radiátort, amit eddig a gázkazán hajtott, még sose nyitottam ki. Tavaly ilyenkor pedig nagyon fáztam ott, hiába ment fullon kb 3-4 méternyi öntöttvas radiátor.
    Mondták nekem ezt a jelenséget, de nem hittem el. Azt hittem, hogy túloznak. Hát semmi túlzás.
    Szóval gondolkozz rajta, hogy a kazánhelyiség levegőjét nem tudnád-e valami hőcserélős trükkel hasznosítani a fűtésedben, mert piszok nagy meleg rejlik ott.
    A használati melegvízre is van több koncepcióm is, de majd később, mert már leesek a székről az álomtól.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák