Új hozzászólás Aktív témák

  • MittuDomain_

    őstag

    Sziasztok, én is jövök burkolásos kérdéssel.
    Tetőtéri lakás, kicsi a belmagasság sok helyen, viszont a fa parkettából nem engednék* (laminált, vynil, papír hordozós stb. nem játszik), ezért szalagparketta lerakása a cél. A parketta meg is van: bontott, sosem volt leragasztva vagy szegelve, csak simán összetolva a falcoknál (nútféderes, nem klikkes). Nagyon szép a kopó felülete és az illesztések is nagyjából rendben.
    Viszont: van-e benne bármi buktató, hogyan álljak neki, stb.

    * Van sok bükk parketta is, de az alá kell hordozó - vagy rendesen párnafa - , vagy minimum erős 20-25-ös OSB tábla. Szóval az kábé 5cm-es rétegrend lenne, ezt pedig megúszom 15-20mm között.

    Felteszem ez alá is kell a klasszikus zöld kopogóhanggátló cucc. De ezen felül mik a veszélyei? Lerakás után - mivel bontott- kell-e, érdemes-e összecsiszolni-lakkozni ezt is? Vagy ha minden oké, ez is oké? Van-e plusz technikai ismeret, ami szükséges?
    Van a lakásban egy parkettás szoba amit kell majd csiszolni, akkor egy füst alatt erre is eresszem őket rá, vagy felsleges, nem szükséges? Vagy ha már ott vannak, rakassam le velük, csaka nem olyan drága? /9,5m2 lenne csak, félszoba/

    Ebben teljesen járatlan vagyok sajnos.

    Köszi! :R

    Si tacuisses, philosophus mansisses.

Új hozzászólás Aktív témák