Új hozzászólás Aktív témák

  • Kidus

    őstag

    válasz Dr.Zoo #17326 üzenetére

    Kemeny... nem semmi amiken ti is keresztul mentetek.
    Nala ez egeszen erdekes volt, mert semmi baja nem volt ugy 1 eves koraig, akkor kezdett el szort hullatni es a szeme korul bepirosodni. Ebbol eszelos vakarozas lett, en meg elvittem dokihoz, es szembesultem az arakkal.
    Arra jutottam, hogy inkabb koszonom de elkezdek kajakat tesztelni.
    Miutan kiprobaltam ( nem tulzok ) 15 fele kajat, gabonamentes, meg limitalt osszetevok meg csak 1 protein abbol is az osszes kiveve a barany es kenguru ( igen, az is van ), meg mindig nem volt rendben.
    Kozben voltunk tobbszor dokinal de mindig arra jutottunk hogy csak csinaljam a kajas temat, meg kozben szedje az antihisztamint. Meg kulonben is o eloskodore tesztelne eloszor ( ami szinten draga es tudtam hogy neki olyan az eletben nem volt es nem is lesz ).
    Valamiert volt egy pulykas kaja, amin teljesen jol volt, termeszetesen megszunt, nem lehet kapni.
    Masik pulykas gabonamentesen elkezdte azt csinalni, hogy 2-3 hetig jol volt, aztan elkezdte foltokban eldobni a szort, de mindig mashol. Utana megint rendben, ugyanazon a kajan.
    Aztan jott az, hogy kezdtek sebek lenni rajta, szorhullas semmi, de mindig mashol lett sebes.
    Mindekozben szinte folyamatosan antihisztamin, es ugy tunt hogy mikor szuneteltettem a gyogyszert, akkor sem lett rosszabb/jobb.
    Pofaja mindig piroskas volt, barmit csinaltam, de mar nem mertem kajat valtani, mert mindentol rosszul volt.
    Igy elvoltunk ugy egy evig, tobbszor volt jol mint nem, ugy tunt evszak fuggo is kicsit ugyhogy tudtam, hogy elobb-utobb vizsgalat kell de ugye mint mondtam 700 dolcsi, es ez csak a megelozo tesztek utani ar, ami szinten ugy 2-300, egyszeruen nem fert bele amellett, amennyibe a kaja es gyogyszer kerul.
    Ezert maradtunk a viszonylag mukodo kajanal meg gyogyszernel, allergiara valo samponnal es kozep kategorias fulcseppnel.

    Par hete egy szep napos reggelen arra lettem figyelmes, hogy a kutya egesz also fele lagyektol szugyig teljesen voros es dagadt, de olyan szinten amilyet meg az eletben nem lattam pedig par cifra dolgot mar sikerult mikor asszisztens voltam. Olyan szinten volt voros es nyalkas a bore estetol reggelre, hogy azonnal dokihoz kellett vinni, szerencsere volt ra 400 dollarom igy aztan gyorsan megoldottuk es raalltunk erre a kajara.
    Most ugy nez ki, hogy gyogyszert nem szed melle, es nagyon! sokat javult, de sajnos olvasgattam hogy az elejen gyors javulas utan siman johet visszaeses, ugyhogy mar turtam 2 masik ilyen kajat ami hipoallergen, de kozben megint 2 melo kell hogy egyaltalan eszembe juthasson egy teszt, tudom sokat rinyalok a penzrol de osszeadva ebbol mar mas kocsit vesz es en azon vagyok kiakadva hogy meg mindig nincs megoldas, es siman lehet, hogy nem is lesz.

    Nem szoktam sosem panaszkodni errol, foleg nem itt, de most jol esett, igy hogy van valaki aki erti, mirol van szo :)
    Meg kulon ami erre az egeszre rajon mikor elviszem mas kutyak koze, es ugy neznek ram mint egy allatkinzora, ha epp szarul van, mert ugy nez ki, mint akit a kukabol szedtek elo. Ugyhogy olyankor mar nem is megyek vele sehova, csak ketten erdobe setalni. Nehez embereknek elmagyarazni, hogy nem azert nez ki igy az allat, mert szaraz kenyeret eszik es a haz mogott tartom a sufni melle kotve.
    Nah nem sirok tovabb, elnezest hogy ilyen hosszu lett.

    Assuming Control

Új hozzászólás Aktív témák