Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Xes #94206 üzenetére

    Számomra a kerekítésben módjában semmi érdekes nincs, az egész számra kerekítés szabályai ilyenek, 36.50 is felfelé kerekítendő.
    A ténye már kérdéses, mert a jogszabályok nem engednek meg sem lefelé, sem fölfelé kerekítést. Az Áfa törvényben világosan meg van határozva, hogy mi az adó alapjá, és hogy azon 27% áfát kell alkalmazni. Igaz, hogy itt forintosítást végeznek, amivel lehet trükközni, de erről később.
    Konkrétan EUR-ban 36.52-t deklaráltál? Jelezted, hogy a hatályban lévő Uniós vámjog végrehajtásáról szóló törvény alapján mellőzzék a vámügyintézést?

    Azért, mert ebben az esetben akár a 37Eur sem haladja meg a 10Eur áfakötelezettséget.

    Visszatérve a forintosításra, 3539HUf vámterhet róttak ki rád: A hatályos szabályok szerint a 10 Eurós áfahatár alapja 354,3 HUF árfolyammal számítandó, tehát bárhogyan forintosítottak, nem haladja meg a törvényi fizetési kötelezettséged.

    Knobber: Lehurrogva maximum azért vagy, mert teljesen kontraproduktív, hogy önnön bizonygatásodra beírod minden alkalommal, hogy "Ez így van már mióta mondom". Nem, nincs így, például velem sincs így, mert én nem hagyom magam, (velem még nem próbálkoztak, bár az elmúlt két hétben két csomagom érkezett meg csak a vírus óta) és másnak sem kéne beletörődnie. Ezek a hatályos jogszabályok. Csak a postánál valószínűleg visszaélnek azzal, hogy az emberek nem jelzik előre, hogy nem kérnek ügyintézést. Ha pedig ennek ellenére csinálják meg, akkor jelezni kell nekik, hogy szabálytalanul járnak el.

    162. § (5) A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, 10 EUR-nál vagy az ezzel megegyező, a 138. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét - kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket - nem kell megfizetni, illetve visszafizetni.

    138. § [Valutaszámítás]
    (1) A Vámkódex 53. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján alkalmazandó árfolyam alatt a Magyar Nemzeti Bank által minden hónap utolsó előtti szerdáján közzétett árfolyamot, ha ezen a napon nem tettek közzé átváltási árfolyamot, akkor a legutolsó közzétett hivatalos deviza-középárfolyamot kell érteni.

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák