Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz jojoando #36912 üzenetére

    Nem a védelmükben írom, de találkoztam a minap egy régi ismerősömmel, régen vámos volt de már vagy 15 éve lelépett. Akikkel együtt járt a pénzügyőr iskolába azok most már elég jó pozíciókban vannak. Munkája folytán sokat jár pl. ferihegyen is, meg mindenfelé az országban-világban. Szóba került valahogy ferihegy, mesélte ogy beszélgetett az osztálytársával, nagyon nagy ott az egyszerű vámosok terhelése, fizikailag is és legfőképp idegileg. Juttatások nincsenek, létszámot nem kapnak, persze az elvárások maximálisak. Mire eljutna valaki hogy profin csinálja, felőrlődik és inkább lelép. A legtöbben heteket- 1-2 hónapot vannak ott, mindig új, tapasztalat nélküli emberek kerülnek oda és kilátás sincs hogy javuljon a helyzet.
    Bele lehet gondolni hogy egy utasszállító repülő rakterébe hány nokiásdoboz meg relox óra meg adadis cipő fér bele, és nem egy jön naponta. Előbb mennék a .szkóba bevásárlókocsit tologatni mint oda.
    Lehet a nyugathoz hasonlítani, de ott kicsit mások a munkakörülmények, juttatások, ha kolompol az óra akkor kedélyesen lehúzzák a rolót és hazamennek, ott kiváltságos és megbecsült szakmának számít, itt meg utolsó kulimunka.
    Úgyhogy ez van, sok idő kell még hogy itt is úgy menjenek a dolgok mint odaát. Addig meg várunk.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák