-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
noss
csendes tag
válasz Xabi78 #32649 üzenetére
nagyon pöpec, alacsony költségvetésű megoldás! grat!
hozzáláttam (meglehetősen szűkös forrásokkal) az eszpresszó eszkábálásnak:
pár hete beszereztem egy Philips/Saeco Poemiát (HD8325/79).
azon lehet vmi hasonlót művelni vajon? thermoblokkja van (ha jól sejtem), annak valamely részére érdemes ilyet rakni?amúgy eddig (tavaly ilyenkortól kezdve) aeropress-szel tanulgattam. kérdésem az itt jelenlévőktől, hogy a "fine" able szűrőm után milyen változásokra számíthatok, ha pl
-egy 35 mikronos vagy
-egy 150 mikronos ims szűrőt, vagy
-egy 250-es mesh szűrőt alkalmazok?
joker kérdés, hogy mi a különbség a 35 és 150 mikronos ill. a mesh között? (tipp: az első kettő lyukacsos, a mesh meg hálós?)noss
-
noss
csendes tag
válasz Xabi78 #32679 üzenetére
"Nagyon kicsi a kazán, tehát a vége mindenképpen szőkül és keseredik, sajnos"
köszi! csésze alá pakolt mérleg (és szerencsésebben megválasztott őrlési finomság) óta azért jelentős az előrelépésjelenleg két ajánlat között őrlőlödöm:
- Iberital Challange akciósan 36700-ért újonnan (dec23-ig)
- Bezzera BB005 időzítővel használtan 60000-értelőbbi mellett alapvetően az ár ( -érték arány) szól,
utóbbi mellett halkabb, kultúráltabb működés, fém csőrben nem marad őrlemény (bár majdnem a duplája),
viszont cserekéseket nem találtam hozzá (neten), pedig jó lenne tudni, mennyibe fájnak...ezügyben is szivesen fogadok tanácsokat, szempontokat
noss
-
noss
csendes tag
válasz paljoc #33285 üzenetére
1-2 hónapja néztem utána jobban az alu témának.
vizsgálták sokáig és arra jutottak, hogy a kávépogácsa annyira megszűri a vizet, hogy kevesebb alutartalommal rendelkezik egy (alu bojleres géppek készült) kávé, mint mondjuk a csapvíz...bár az elmúlt 33+ ezer hozzászólásban biztos megelmítették már ezt is,
így eléggé megkérdőjelezhető az értetlenkedők értetlenkedése...paljoc: az acél bojleres géped miféle szerzet?
noss
-
noss
csendes tag
válasz paljoc #33336 üzenetére
paljoc: a családi ezüstről bezzeg méllyen hallgatsz...
a kávépogácsa jól szűri a dolgokat, de kimaradt a gondolatmenetből a gőzölő.
meg sem fordult a fejemben, de az alábbi képénél koppantam:
kép és cikk: olaszpresszo.hu/alubojler.
azt mondja: "gőzzel távozó apró, homokszem méretű darabkák biztos jelei az alu korrodálódásának. Senki nem akar a tejhabban ilyet"
hát itt elég nyilvánvalóan kimarad a szűrő jótékony hatása.(a magam részéről amúgy sem eröltetem a kis vacak gépemen a gőz funkciót, mechanikusan állítom elő a tejhabot...)
noss
-
noss
csendes tag
válasz Surda- #33335 üzenetére
énis megimádtam a duplafalú üvegpoharat, ám sznobizmusomat ügyesen kombináltam a takarékossággal, így végül olyan 1000 Ft / pohár áron jöttek ki a szerzeményeim. igaz, nem hario és nem hullámos, de a kávé nemcsak jól mutat benne, hanem tovább marad meleg is. (szóval annyira nem is sznobizmus.)
noss
-
noss
csendes tag
épp tegnap gondolkoztam el, mennyit fogyaszt egy tisztán elektromos kávégép,
főleg egy E61-es sok (felesleges, nem közvetlenül kávékészítéshez használt) csapolással,
és rádöbbentem, hogy elektromos árammal hőt termelni mennyire nem hatékony (gazdaságilag).elmerengtem, hogy vajon gázt használnak-e kávégépbe, milyen is lehet az, mennyire helyhez kötött, mennyire bonyesz a szabályzása, kényelmi szempontok, stb.
...gondoltam fölteszem nektek kérdésnek.most pedig az Orphan Espresso honlapját, videóit böngészve belebotlottam a Conti nagy gépeibe, ahol a Conti CC 100 PM modellnél megakakadt a szemem a "Gas and electrical heating" soron...
(megvilágosultam)noss
-
noss
csendes tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #33467 üzenetére
nem értem, miért beszélnél le AP esetén a fémszűrőről.
mitől lesz "letisztultabb, tisztább" az íz a papírszűrőtől?
jó esetben egyik sem ad hozzá mellékízt, viszont a papír valamelyest magába szív olajokat, aromát, nem?noss
-
noss
csendes tag
cappuccinoként iszom a kávéim, így a tejcukor és az édesebb kávék miatt el tudtam hagyni a (nyírfa)cukrot és már nem is igénylem. a tej elhagyása viszont még eléggé nehezemre esik.
a 2015-ös kávénapja eseményen viszont kimondottan zavart, hogy nem adtak a különleges afrikai kávéhoz se cukrot, se tejet, se semmit, csak a papírpoharat.
hadd döntsem már én el, mivel akarom ízesíteni!noss
-
noss
csendes tag
válasz Deadzone41 #33550 üzenetére
nem kétlem, hogy finom eredmények produkálhatók AP-vel, eszpresszót mímelve, de a görcsös "REAL Espresso" címkéket hanyagolhatnák.
megnéztem pár hete egy csomó ilyen videót, egy rakat hibát és bénaságot kiszúrtam rajtuk.
leginkább e srácok módszere hasonlított eszpresszóra: [link]
fából tákoltak egy jó kis nyomásfokozó szerkezetetnoss
-
noss
csendes tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #33553 üzenetére
egész jópofa ez a Bacchi Espresso, márcsak a nyomásmérő meg a PID hiányzik róla
ROK kávéfőző eszközével mi a baj? ha vki kitanulja a használatát, egész jó dolgok sülhetnek ki belőle, nem?
még nem hallottam róla elég meggyőző ellenérvet, pedig szivesen venném mindet, mielőtt bevásárolnék belőlebónusz kérdés: milyen a ROK kávéőrlője, akár a HG-1-hez, akár a OE Pharos-ához hasonlítva?
(az áraiktól inkább eltekintve, az örlemény egyenletessége és a működés, működtetés, kényelem szempontjából)noss
-
noss
csendes tag
-
noss
csendes tag
válasz killerjohn #33672 üzenetére
miért choco madness -t használsz kísérletezésre?
(arra bőven megteszi a tesco finest java sumatra egy ezresért)noss
-
noss
csendes tag
válasz adriankoooo #33847 üzenetére
jaja, ilyenkor gyakran listázom a felhasználó videóit, hátha van még vmi jópofa / érdekes néznivaló
noss
-
noss
csendes tag
-
noss
csendes tag
Parci, zolnagy: a kérdésem nem az árra vonatkozott, az inkább csak paraméter.
inkább az érdekel, hogy a QM a Silvano alatt miért csak termoblokkot használ, ill. mik az előnyei, hátrányai, tipikus jellegzetességei a termoblokknak?érdekel továbbá, hogy amennyire a TX10 bevált konstrukció,
a kortárs utódjairól ez mennyire mondható el?
azon felül, hogy Parci szavaiból ítélve durván túlárazottak lehetnek.na most kicsit utánatúrva ráleltem a Pippa-ra, ami úgy 200e Ft és mégis bojleres..
noss
-
noss
csendes tag
válasz looser #35451 üzenetére
ilyen az enyémmel is előfordult.
szó nélkül cserélte a lány a Barista Szaküzletben, ahonnan vettem.
volt már pótalkatrészük bőven, szériahiba ez a Hario Mini Mill esetén.
vmi nem stimmel az anyaggal, túl puha lett.
bár utóbbi időben ritkábban használom, a cserealkatrész jóval strapabíróbbnak tűnik.noss
-
noss
csendes tag
válasz von toth #36520 üzenetére
(poemia)
Megerősítem. 3 hónapja nyúzok ilyen gépet, (egy hónapja bojler tetejére szorított ikeás hőmérővel) és valóban nem funkcionál az ESE pod adapter szimplaszűrőként. Nem kísérleteztem vele sokat, de pár alkalommal nagyon nem sikerült. Pedig ránézésre szakasztott szimplaszűrő.noss
-
noss
csendes tag
ez ultragáz. a marketing nagyon fontos,
nem szabad ügyfélel olyan személyt (céges) kapcsolatba engedni, aki vérpistikés-fórumos cinizmussal és krónikus írástudatlanságban szenvedve válaszolnak.sajnos a "My Little Melbourne csapata" sem ismeri el a tahó problémakezelést, inkább csak árnyaltabban érzékelteti felsőbbrendűségét. ilyen vezetőség(i hozzáállás) mellett nem csoda, ha ilyen böszmeségek születnek.
noss
-
noss
csendes tag
én inkább a szelepes zacsikat választanám, jól kinyomkodva belőlük a maradék levegőt is.
a kávét tekintve a zoxigén minden romlás forrása.
vákuum nagy ívben kerülendő.
a légmentesen záródó dobozból meg nem lehet kinyomni a levegőt. esetleg ha csordultig töltöd kávéval, alig/nem marad neki hely. a legtutibb az volna, ha nitrogénnel lehetne egy ilyen dobozt megtölteni, kiszorítva a levegőt. persze háztartási viszonylatban ez igencsak körülményes lenne..noss
-
-
noss
csendes tag
Elektra Micro Casa karos gép mit tud azon kívül, hogy tekintélyt parancsoló 2 literes kazánnal és 1050 eurós nettó áron adják?
Azon kívül persze, hogy csillog, mint Salamon tökéletessége.noss
-
noss
csendes tag
válasz hifis50 #38796 üzenetére
köszi a választ mindenkinek!
lassan kezd összeállni a karosok között a pumpás és a rugós közti különbség is.
Elektrából a csupaezüst annyira már mégse gáz, nevezhetjük akár inoxnak is,
de ha már sikerülne összekuporgatni a vételárát, inkább Strietmanra szórnám el.utóbbinál persze így is nehezen fér el a fejembe, hogy pár kiló vasért ekkora árat kérnek el.
újra+újra fölmerül a "nem lehet ezt otthon megcsinálni valahogy?" kérdés, mint egyfajta lidérc..a (tefál) fém vízforralóm kilyukadt az oldalán, az átlátszó vízszintellenőrző műanyag mellett.
tudtok vmilyen megoldást a tömítésre, ami egészségre nem káros, nem old ki belőle semmit a víz?noss
-
noss
csendes tag
válasz tibi970307 #38820 üzenetére
én philips-szel mókoltam bő 3 hónapot. 1500-as ikeás hőmérő végét érdemes rászorítani a bojler tetejére, onnantól lesz visszajelzésed és tudsz játszani, hogy ne 70 áztatgassa vagy 120 fokon főzze szénné a kávét.
tejet ne a kávégéppel habosíts, hanem vmi tök mással.
elemes kézi pörgettyűből az ikeás harmatgyenge, 1100-ért már lehet izmosabb motorral kapni "bárhol".
mechanikus köpüléssel french press -szerű eszközök is vannak, nekem ilyennel egész jól összejött korábban, lényeg h lehetőleg 60 fok közelében legyen a tej.
meg vannak persze olcsóbb-drágább célgépek is, (amire nem voltam hajlandó pénzt kiadni).szóval olcsó géppel épp elég kihívás vállalhatóra kihozni a kávét, nemhogy még habosítani is akarjál.
arról nem is beszélve, hogy a hűtőcsapolásokkal hogy megpörgetnéd otthon a vízórát..noss
-
noss
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #38990 üzenetére
"Ha vitrinbe készül, akkor kevesebb a kockázat. Ha kávézóba, akkor idővel ki ki maradozhatnak a törzsvendégek...."
ez elsőre nagyon vicces, másodjára kicsit besz@ratós - még úgyis, hogy csak otthon vagyok törzsvendég.noss
-
noss
csendes tag
válasz BlacKSouL #39028 üzenetére
kávés fórumon milyen szépen kiművelhetem magam élelmiszeri acél témában..
a (csípkelődést leszámítva) a korábbi hozzászólásokat is hasznosnak tartom. külön kutatás nélkül folyik be hozzám kényelmesen a tudomány, mintha csak egy jobb ismeretterjesztő filmet néznék a tévében.bár akik nem először futnak köröket a témában, azok számára simán lehet ez unalmas, fárasztó, okoskodás szagú is, ezt meg tudom érteni. én ilyen esetben csak továbbgörgetek, pampogni nincs időm/kedvem/fölös energiám.
noss
-
noss
csendes tag
a brikka koncepció tetszik, valamikor lesz is egy darabom majd.
testközelből még nem csodálhattam meg, viszont elég csúnya és sokrétű meséket mondott két külön eladólány is rólaa ba.szaküzletbenés valahol neten is olvastam egy sráctól, aki egész szépen orvosolja a gyári hibáikat.a román szállítmányból alkatrészhiányos darabok mellett üres dobozok is akadtak szép számmal, rengeteg volt a viszáru. később már a rázogatásukból megmondta az egyik alkalmazott, hogy melyik a problémás.
10-ből 8-as selejtarány elég rosszul hangzik.
a kereskedő megírta a gyártó felé a problémát, amire nem érkezett semmi válasz.én kb ennyit tudok róla, ilyen forrásból. nekem masszívan úgy tűnik, a gyártást sikeresen kiadták, a minőségellenőrzésről viszont "megfeledkeztek".
hitvita vagy sem, hajlok rá, hogy hitelt adjak a kereskedőéknek, akik brikkát nem, de a többi bialetti kotyeszt továbbra is forgalmazzák.
kiváncsi lettem volna vmi underground infóra, hátha kiderül, hogy kiment gyárat látogatni az olasz vezetőség, erősen összeráncolt szemöldökkel, majd a gyártósort látva a küldöttség több tagját az ájultságból ébresztgették föl, míg végül azon megelégedettségükkel térhettek haza, hogy gatyába rázták elhanyagolt leány(vállalat)ukat.noss
-
noss
csendes tag
-
noss
csendes tag
tegnap kóstoltam a Móricz Zs. körtér közelében, az Addicted2Caffeine helyen.
egy berlini pörkölő üzem, a barn kávéit használják. utánanéztem a neten, mit tudnak ezek a barn-ék és erre leltem:das ist OCD.
azt állítja, hogy tökéletes elosztást (és lapos felületet) készít a tömörítéshez.
bolt (horror áron)
bemutató videó: vimeo.com/148064510plusz poén, hogy testroast címen (negyedáron) eladják az alacsonyabb minőségű, de még iható kávébabokat is, amivel az új kávégépüket belőtték, vagy épp amit elqurtak. nincs pazarlás
noss
-
noss
csendes tag
-
noss
csendes tag
válasz fragola.6035 #40317 üzenetére
a reggeli kávéknál be kell állni a sor végére, hadd igyanak a kollegák először.
az előző hsz-odból úgy tűnt, mintha előre őrölt kávéval működne..
30g úgy, hogy kb 7-10g egy adag... ijjjnoss
-
noss
csendes tag
válasz Deadzone41 #40402 üzenetére
"A RO víz nem lúgos, hanem savas."
ez biztos?
visszasózással semleges pH-vá alakul, nem?noss
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÚJ brutális elektromos roller BOYUEDA S3-11 - 5600 watt, számla
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Moonswatch Mission on Earth óra
- Hasbro Marvel Animated Series Venom bontatlan díszdobozos
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen