- Witcher topik
- Skull and Bones - Egy hétig ingyen játszhatunk vele
- The First Descendant - Napokon belül megkapjuk a megjelenési dátumot
- Dark Souls sorozat
- EAFC 24
- Dragon Age: Origins
- Alone in the Dark teszt
- Ghost of Tsushima technikai teszt
- Banishers: Ghosts of New Eden teszt
- Diablo II: Classic és Resurrected
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #40351 üzenetére
ja, hát ha összetételezni akarsz, akkor RO vagy eleve olyan palackos víz, ami összetételes
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Keresztapper
senior tag
válasz Deadzone41 #40347 üzenetére
"14-15ezerből mi jön ki?"
8 literes vízlágyító, melyért ez úton is elnézést kérek. De ha a kérdés a pontos típusmegjelölést firtatta, akkor azt majd pótlom, mert a Danetti nagyszerű honlapján hiába kerestem most. Viszont ha megtalálom, belinkelem.
http://palscoffeetech.com/
-
Paqito
senior tag
válasz Deadzone41 #40369 üzenetére
Sorry, akkor ez a része tiszta
Akkor már jöhet is a szőrszálhasogatás Ha az egyszeri ember csapvízzel használt átlagos kávéfőzőjén - most szerencsére gép/kazán típus és méret teljesen mellékes - a felső-szűrőt eltávolítva, vízterítőt kiglancolva, minden szirszart kisuvickolva leenged a kávéfőzőn akár hidegen akár melegen egy csészényi vizet, az szívesen megissza-e magában??? Legyünk nagyvonalúak és úriemberek: akár vízkőtelenítés után 1 héttel teszi meg ezt a user, szerintem maga is elcsodálkozik, hogy miért issza meg azt a löttyöt. Értem és elfogadom (hiszen tapasztalom), hogy ebben a sokváltozós egyenletben bármelyik kicsiny részt módosítják, az a végeredmény szempontjából sokszor döntő jelentőséggel bír.
Ha már itt tartunk, nálam 2 dolog van, ami felett nem jutok dűlőre. Az egyik az imént citált dolog, hogy ioncserélt - herélt - vízből herélt kávé lesz, a másik a WDT-zés.
Én a fent vázolt 2 esetet csináltam így is, úgy is a végeredményben semmilyen változást éreztem. Ittam szűrt vizzel, BRITA-s vízzel, szűrt és BRITA-s vízzel, meg ion cserélttel. Egy dolog számított: a tiszta kávéfőző. Ha már vízköves volt megette a fene. WDT: nyomkodtam én a rögöket - már amennyi volt - olyan szép homogén őrleményem volt, még könnycsepp is gyűlt a szemembe. Az elkészült kávé - szerintem - ugyanolyan volt, mintha nem csináltam volna semmit. (Kocogtatni és elegyengetni a tamper állványon minden esetben szoktam!)
Természetesen fenntartom, hogy a hiba az én számban van és emiatt nem érzem a különbséget. Emellett mi sem áll távolabb tőlem, minthogy bárkit is meggyőzzek! A lényeg, hogy: ...Az ég kék, a víz nedves a nők titkolóznak. Kit érdekel?
Szerk:
adp: mert akkor az már kb desztillált víz.[ Szerkesztve ]
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
jveres
csendes tag
válasz Deadzone41 #40369 üzenetére
Nem lehet egyértelmű győztest hirdetni. Csak gyümölcsös kávékkal próbálva
-a VST szélesebb ízspektrumot ad, ízek a friss gyümölcsre emlékeztetnek
-az IMS szűkebb ízspektrumot ad, inkább a befőttre hajazó ízzel
Kinek melyik jön be -
waxos
csendes tag
válasz Deadzone41 #40343 üzenetére
De mi a baj a Nestle Vera-val?
-
addikt
válasz Deadzone41 #40397 üzenetére
GC-m 8 éve kizárólag RO vízzel volt használva, semmi baja nem volt az alu kazánnak.
Simi dokumentálta is fényképekkel.
Se vízkő se kráter semmi.
"Aki ad,az nyer"
-
kaligula
tag
válasz Deadzone41 #40402 üzenetére
A gyenge citromsav is oldja/megtámadja az alumíniumot.
rovidkv.reblog.hu
-
noss
csendes tag
válasz Deadzone41 #40402 üzenetére
"A RO víz nem lúgos, hanem savas."
ez biztos?
visszasózással semleges pH-vá alakul, nem?noss
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Penty
tag
válasz Deadzone41 #40702 üzenetére
Igen, durvára őrlöm a kávét, de ezidáig még nem szitáltam ki. Eddig nem vettem észre, hogy keserű lenne. Mindenesetre köszi a tippet!
-
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #40844 üzenetére
Az, hogy mi hol para, a körülmények szabják meg. Ivóvízben tényleg nem nagy ügy, de idővel az alut megeheti, azért is mert a zárt tartályból nem tud elszökni a felszabaduló co2 - a szénsav nagyon gyorsan bomlik CO2-re és vízre, a CO2 meg nagyon rosszul oldódik vízben. Én nem savaznám havonta, kéthavonta a gépem, az fix.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
excalibur36
senior tag
válasz Deadzone41 #40896 üzenetére
nem volt vékony a ceruza, amivel az árát írták...
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Keresztapper
senior tag
válasz Deadzone41 #40896 üzenetére
Már dolgozom a saját megoldásomon, de az első éles darab még hiányosságokat mutat. Ha készen leszek, beszámolok.
http://palscoffeetech.com/
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #41049 üzenetére
Eddig itt arrol volt szo, hogy akkor jo ha a tomoritett kvtetejen latszik a felsoszuro lenyomata
-
bbuffy
senior tag
válasz Deadzone41 #41312 üzenetére
Már majdnem beleéltem magam, de felébredtem
[link]...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #41316 üzenetére
En pontosan ugyanolyanokat hozok izben ha ugyanazzal a technikaval keszitem. Sztem ez inkabb a kenyelemrol es a modern technikarol szol. Ezzel nem lehuzni akarom, valakinek biztos jo meg okos meg minden de nekem ez nem..
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #41476 üzenetére
+kávépocsékolás nélkül latte artozni (tejjel) kis szójaszósz + forróvíz
de ez a zaccos megoldás is jó lehetfragola: mondjuk én antimikrós vagyok, de nekem a mikrózott tejnek szar íze van.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #42058 üzenetére
Mi az "ocd"?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Toobee
veterán
válasz Deadzone41 #42061 üzenetére
Nem is értettem már először sem, hogy mi ebben olyan nagy durranás, hisz csak a tetejét simogatja el. A kofí a terelőlapát alatt szerintem csöndben megvárja a pörgetés végét, azt szépen ugyanolyan egyenetlen marad, mint előtte.
https://barbieripnk.hu/
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #42061 üzenetére
ennek semmi értelme, tetejét az ujjammal is el tudom igazítani
jézzzus 165$ hova gondolnak???[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz Deadzone41 #42058 üzenetére
Én dolgozom éppen egy hasonló megoldáson. Sőt igazából mondhatjuk, hogy készen is vagyok vele, amennyiben nekem már van egy darabom, illetve egy másik egy barátomnál.
Mi legalább is úgy érezzük a gyakorlatban, hogy nagyon szép egyenletes lefolyást lehet vele produkálni, és mióta megvan, én a WDT-t is hanyagolom. Egy olyan formáról van ugyanis szó, ami a forgatás irányától függően keveri is a kávét a kosárban, illetve némileg tömöríti és elsimítja, ha ellentétes irányban forgatjuk.
Minden esetre elvittem a Pécsi Kávé egyik baristályához megmutatni, aki nagyon lelkes volt tőle, pontosabban rendelt is egyet. Azt mondta, hogy ha pörgés van, akkor ilyesmire az "iparban" nincs idő, de örült volna, ha két hónapja megyek hozzá, amikor egy versenyre készült, mert oda nagyon jó lett volna elvinni.
Szóval engem a saját tapasztalatom, és az ő véleménye is meggyőz.
Most azon dolgozom éppen, hogy hogyan lehetne kis sorozatban gyártani, mert a barista is mondta, hogy jópár kollégáját és barátját érdekelné a dolog, de sajnos egyelőre olyan árajánlatokat kapok (14.000,- Ft/db.), ami nem tűnik életképesnek még akkor sem, ha az OCD (ami azért egy kicsit más, mint amit én csináltam) sokkal drágább is ennél. Szóval egyelőre csak nagyon kis darabszámban tudom előállítani (1-2 db. hetente), amiben baráti alapon segítenek, és az árképzés is az, legalább is a fentihez képest.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
looser
addikt
válasz Deadzone41 #42061 üzenetére
Mivel én is "fogpiszkálózok" amióta megvan a nyitott kar (és így sem mindig sikeres sajnos, némi sprica van legtöbbször, de csak ezt használom, mert szeretném megtanulni a tökéletes elosztást-tömörítést), ez a cucc remeknek tűnik. Annyira, hogy én is elkezdtem agyalni, mivel lehet egyszerűsíteni és hatékonyabbá tenni az elosztást :-)
Elsőre nekem ez a "tűpárna" ugrott be, felül csavarral állítható, mennyire jöjjenek ki a tűk, hogy ne érjen le a szűrő aljáig:Tök jó, hogy linkelted, még így is, hogy az ábra szerint nincs látható eredménye, viszont a videókon úgy tűnik, egyenletesebb a lefolyás az eszköz használatával.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #42258 üzenetére
az első része tetszik, a második azért nem ilyen egyszerű, minden egyes kávéhoz külön csavarozgatni kéne. viszont legalább nem bír ferde lenni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Gravity1234
tag
válasz Deadzone41 #42321 üzenetére
Ezt kifejtened kerlek?
Koszonom,Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
bajnokpityu
félisten
válasz Deadzone41 #42563 üzenetére
nekem csak olyankor, ha fél éve nem takaritottam a szűrőt
pedig sok félét pörkölünk.ahogy debsa is mondja, ez nem normális genénél, hiszen direkt hőt nem kap a szem a dobtól. ha van légáramlás, akkor a dob és a szem kb ugyanolyan meleg. amúgy miért nem lehet úgy mondani, hogy foltokban megég. akkor nem kéne neten bújni, hogy kinek akarsz borravalót adni
[ Szerkesztve ]
eladó Kawasaki j300 robogó
-
mester6
tag
válasz Deadzone41 #42653 üzenetére
Én 226C fokra állítom a Gene-t a Santos pörkölésekor és elégedett vagyok az eredménnyel. Picit hosszabb lesz a pöri ideje.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Deadzone41 #42661 üzenetére
De úgy gondolom, h pont az elején kell a kisebb hőfok,h a víz ki tudjon jönni. Lehet pont ezért lesz foltos.
eladó Kawasaki j300 robogó
-
Gravity1234
tag
válasz Deadzone41 #42676 üzenetére
Kibontottam persze, mert nem tudtam hogy ennel a fajtanal varni kell.
Irtam is par napja az elso 2-3 caspolasbol a tapasztalataimat, es tobben is irtak hogy nagy valoszinuseggel azert produkalta azokat amiket irtam mert meg tul friss.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #42676 üzenetére
Kalmártól vette, aki Szerdán pörköl, csütörtökön szállít. Pénteki bpntással nem tett kárt benne, ha rendesen visszazárta.
Fagyasztva darálás: kíváncsi vagyok a fejleményekre.Gravity: most már probálkozhatsz vele. Tovább ne várj, mert a másik csomag látja kárát.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #42687 üzenetére
erről valaki dobott is be cikket ide egyszer mondjuk az valami -150 fok volt.
Egyébként az én agyamon is átfutott, hogy majd mikor kiveszem kipróbálom egyből úgy.Karthmann:: Hány rétegbe csomagoltad be? Sztem a 2 a minimum
Mi kaját is mindig legalább duplán csomagolunk mert átveszi a "fagyasztó" ízt[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #42690 üzenetére
Persze persze, értem én. De annak a co2-nek a nagy része nem az első napon szabadul fel, sőt. Bontáskor én mostanában kétfelé osztom a 250-es zacskót, ha egész friss az áru akkor a második zacsi első 3 napja nagyságrendileg nem különbözik az első zacskó elejétől.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #42812 üzenetére
ez:?
én is agyaltam rajta mert írták itt hogy jó, de jobban tetszene az analóg -
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #42836 üzenetére
Nedvesen megy a karra, amint felrakod a kart, a fej nyomja a helyére.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
verti1
tag
válasz Deadzone41 #42836 üzenetére
Nedvesen kell ráfektetni a szűrőre, a felső szűrő rakja a helyére. Én a csészében lévő meleg vízben szoktam beáztatni használat előtt. Csapolás után pedig elmosom és csepp tálcán szárad. Egy nap, egy papír.
-
Balus
tag
válasz Deadzone41 #43181 üzenetére
Elmostad már?
A "pernyetisztító" lápát rendesen működik?
Több kávéval is produkálja? -
Balus
tag
válasz Deadzone41 #43184 üzenetére
Ha valamelyik sötétebb pörkölésnél volt valami olaj, ami ráment a fémre akkor szerintem az lehet probléma.
-
lagoon79
tag
válasz Deadzone41 #43181 üzenetére
tobb leirast is talalni a neten, a komolyabban mind 235-250-es csumagazas porkolest preferaljak, elso reccs kornyeken kell csak visszavenni a hot. nalam ez jol mukodik. 200 grammal szoktam hasznalni.
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #43212 üzenetére
mondjuk ez tök szubjektív, hogy kinek mi a citromlé. Nekem pl paljoc sidamoja is az volt. ami másnak meg nagyon ízlik..
-
levytee
csendes tag
válasz Deadzone41 #43212 üzenetére
Nálam pörizve lehetet elszúrva, mertmár gőzölt a fej.lehet amúgy akkor az east is jó, bár én nem rajongok a zsákbamacskáért.
levytee
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #43224 üzenetére
hát én nem vagyok két danos kávémester, csak azt írtam le, amit tapasztaltam az elmúlt évek folyamán
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jveres
csendes tag
válasz Deadzone41 #43373 üzenetére
Ebben igazad van, de ilyen értelemben az arány sem tökéletes, mert ott is bebizonyosodott, hogy az egyes darálók esetén eltérő arány produkált jobb ízt adott kávéból. Elég nehéz objektív alapon tesztelni egy szubjektív módszert. Legfeljebb irányvonalakat lehet felállítani plusz/mínusz irányban, hogy ezzel a kávéval, ezen az őrlőn javasolt/nem javasolt a hosszabb/rövidebb lefolyás nagyobb/kisebb arány,...
-
jveres
csendes tag
válasz Deadzone41 #43377 üzenetére
Hát ez-az. Ez az egész ízlés szubjektív. Lehet van olyan ember, akinek a "citromos" kávé finom
Még talán az lehet a megoldás, hogy azt nézzük, hogy ízben (nem vitázva, hogy jó-e vagy sem) referenciaként a cuppingot fogadjuk el és próbáljuk leginkább megközelíteni a különböző darálókkal. Persze innentől ez már bármelyik kávékészítési eszköz(ök) összehasonlítására igaz lehet.[ Szerkesztve ]
-
pacuha69
csendes tag
válasz Deadzone41 #43373 üzenetére
Gyakorlatilag jveres leírt mindent amire most így hirtelen én is gondoltam, viszont arra jutottam, hogy a legjobb ha van idő összeszokni a két tesztalannyal. Egy ideig az egyiket használni, egy ideig a másikat, és jegyzetelni mindent amit fontosnak érzünk, pozitív negatív dolgokat, aztán a végén számot vetni, hogy melyik volt nyerőbb és miért. A Combattal is ezt fogom tenni.
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #43373 üzenetére
Sztem itt mar nem lehet azt mondani, hogy ez jobb mert. Max azt hogy ez nekem jobb mert... Igazabol sztem ertelmetlen osszehasonlitani ket full mas felepitesu gepet, mind2-nek megvan a maga szepsege es praktikai. Ez tenyleg olyan mint 2 fullos BMW / Audi
Kinek mi jon be.Persze attol nem hulyeseg sot egy jo delutani kvzos moka lehet
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #43986 üzenetére
csak az egyik fele a kosz, a másik fele viszont, hogy papírral minden gépen tökéletessé válik a vízterítés és így a kioldódás. ami azért elég fontos. (ennek ellenére én még nem használom)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
tariattila
veterán
válasz Deadzone41 #43986 üzenetére
nem jut vissza a felsőszűrő fölé a zacc... persze ugyan úgy jót tesz a takarítás csak még hatékonyabb így
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Deadzone41 #43986 üzenetére
Ja, osszegyultek kozben az ervek mellette. A felsoszuro belso (dugattyu oldali) elszötymősödése a legfontosabb. Az ős-Pavoni-t nem mindenki kepes (celszerszam) otthon karbantartani, ezert ott kulonosen javallom. Amugy aki nem maga keni/tisztitja a karosát, az meghosszabbithatja vele a szervizintervallumot. Mas kerdes, hogy en napi hasznalat mellett 3-4 havonta kenetném mindenkivel kivetel nelkul az osszes mozgo alkatreszt. EN NEM FOGLALKOZOM KARBANTARTASSAL!
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz Deadzone41 #44138 üzenetére
Nagyjából tudom, de mindig remél az ember... 😁
-
And06
aktív tag
válasz Deadzone41 #44182 üzenetére
birja a befőttes üveg a fagyasztást? amúgy ha én ilyet használnék, akkor bontás után tenném közvetlen és nem fagyasztanám le 5 napra.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Deadzone41 #44326 üzenetére
Szemre mindig tudom, hol lesz nekem finom.. Csak akkor mértem, amikor érdekelt,h többiekhez képest mit szeretek.
eladó Kawasaki j300 robogó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen