Új hozzászólás Aktív témák

  • kurtuzov

    senior tag

    Úgy néz ki espresso témában kezdőként sikerült összeállnia a csillagoknak.
    - Fragola full tuningos Gaggia Classic gépe
    Személy szerint nekem a jobb oldalon elhelyezett PID konzol jobban tetszik, a használata egyértelmű volt elsőre.
    - SSJJ fórumtárs által fellelt Fiorenzato F5 őrlő (Fragola által átnézve - 0,03mm tengely hiba csupán, ha jól értelmeztem - új EVO64 késekkel)
    Az őrlő meglepően csendes, sokkal zajosabbra számítottam. 16g kimért szemet töltöttem bele, nem pattogzott egyáltalán, hamar végzett vele. Pangó maradt, de a nagyját ki tudtam ügyeskedni (<0,5g).
    - Fragola V2-es maroktampere
    - sz.zs. fórumtárs által pedig egy 16g-os Reneka szűrő

    Kezdésnek a Bagira Coffee Brazil Oberon kávéját választottam, amit a Cirkuszban tudtam megvenni. A Bagirának nincsenek a honlapján semmilyen infói milyen kávékat lehet tőlük rendelni. Ez amiatt van, mert mint a teljesen informatív beszélgetésből kiderült mindig változó kínálattal dolgoznak, nincs még bevett beszállítójuk. Ami nekem a csomagolásból információ hiányként felmerült, hogy amit vettem az egy SO 100% arabica kávé, illetve közepes pörkölést kapott. Plusz infóként azt is megtudtam, hogy kis tételekben pörkölnek - ez 8kg alatti mennyiséget jelent. A kávét Juhász Edit csapolta (el volt foglalva rendesen) 91,5 °C-on.

    A kávét kb 15 perc beindulási idő után a Cirkuszban javasolt 91 °C-on csapoltam (szintén nincs a csomagoláson információként), 6mp után kezdett el szépen folyni, szerintem az egérfarok végig megmaradt, 26mp-ig hagytam folyni.

    A zaccjóslásban kérlek segítsetek mit kell még javítani, annyi, hogy épp ittam az első kávét, amikor jött egy munka telefon és csak fél óra múlva tudtam kiütni a szűrőből a pogácsát.

    Víznek még nincs alacsony ásványi anyag tartalmú vizem, kezdésnek 500mg/l alatti ásványvizeket használtam (többfélét, mert az elején sok bögrényi tisztítást csináltam)

    A fentiek alapján vélemények?

Új hozzászólás Aktív témák