Új hozzászólás Aktív témák

  • krupiz

    csendes tag

    válasz jansky1 #72153 üzenetére

    Volt mostanában karbantartva a gép? Több oka is lehet a híg kávénak, felsorolok néhányat:
    - KPE O-gyűrű és a felső hengeren lévő O-gyűrű kenés hiány - szorul a kpe
    - KPE "felsőszűrő" kávézsírral elrakódott
    - KPE-t mozgató mechanika kenéshiány
    A daráló kb. hány mp-ig darál, mikor max. álláson van? Nem vetted észre, hogy egyre kevesebb ideig darál mostanság?
    Ha kenéshiányok, szorulások vannak, akkor az elektronika azt érzi(tévesen természetesen), hogy sok az őrölt kávé és visszavesz a darálási időből. Tehát minél nehezeben mozog a mechanika annál kevesebb ideig fog működni a daráló, az eredmény kevesebb őrlemény, hígabb kávé.
    A KPE-t mozgató motortól az elektronika forgásjelet kap egy hall elemen keresztül, ennek a vezetékezése is kontakthibás, szakad lehet...szintén a darálási időre is hat. Ha az őrleményen finomítasz, akkor az idő miatt egyre kevesebb mennyiség kerül a kpe-be.

    Hirtelen ennyi jutott most eszembe....

    A kávékorzó automatás fórumán is érdemes érdeklődni, vannak ott profi szerelők.

Új hozzászólás Aktív témák