Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Toobee #118687 üzenetére

    Igen, ez az én agyamon is átfutott, hogy ha pörkölő lennék beragadt készlettel én is azt mondanám, hogy nem baj a 6 hetes :D
    Viszont saját tapasztalatom részben igazolja amit írnak. Tipikusan 1 kiló kávét szoktam rendelni, ami nagyjából 4-5 hét alatt fogy el, szóval utolsó zacskó még akkor is 1 hónapos ha rendelésre pörkölték. És igazából sose éreztem problémát velük. Viszont pont most van a fagyasztóban egy etióp (Father's-től), ami nagyon friss pörkölés volt, ment is rögtön fagyasztóba, mert hogy túl sok a kávé, és azóta is küzdök vele, mert valahogy valami kellemetlen íze mindig marad.

    Illetve pont egy 4 hetes Johan & Nyström etióp kávé volt bontva amikor olvastam a lentebb linkelt cikket, azzal nagyon jól működött a cikkben lévő "2-6 hetes" recept, ami viszont nem működött jól az előbb említett frissen fagyasztott etióppal. De persze hiába mindkettő etióp, nem egy terület, nem egy pörkölő szóval ez akár a kávék közti különbség is lehet... :U Majd kísérletezek még :)

    Előző nap őrlést még nem próbáltam, de ha igaz, hogy hosszú pihentetés javít filterre pörkölt kávén, akkor megmagyarázza miért működhet: gyakorlatilag egy gyorsított pihentetés, mivel nagyobb a felület.

Új hozzászólás Aktív témák