Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz WarLock07222 #118688 üzenetére

    Mondjuk ebbe az is belejátszhat, hogy az ember ízérzékelése is változik a nap folyamán. Legalábbis az enyém biztos :) Felkelés utáni első órában kb. használhatatlan, ezért se volt opció, hogy még otthon iszok egy kávét: azt csak kb. lelököm anélkül, hogy bármit éreznék belőle. 2+ órával egész használható, de inkább 4+ óra mire úgy rendesen működik.

    Valahogy olyan kísérletet kéne összehozni, hogy egyszerre tudj inni két kávét, aminek ugyanolyan a hőmérséklete (melegítés nélkül), viszont az egyik korábban készült. De azért ez is elég macerás logisztika. Ráadásul itt meg nem egyszerre készül a két kávé, szóval maga a főzés is belejátszhat (igaz ezt egy clever / switch + víz először módszerrel elég minimálisra lehet szorítani). Szóval a tökéletes kísérlet lenne, hogy főzöl egy kávét, kettéöntöd, majd az egyiket behelyezed termoszban valami időgépbe, ahol gyorsabban telik az idő, és amikor egyformára hűltek akkor iszod meg :DDD

    De komolyra fordítva meglepő számomra a dolog, mert tényleg az ellenkezőjét várnám: minél frissebb a kávé annál finomabb, és ebből adódóan minél gyorsabban lehűl annál jobb. De akkor ezek szerint a te tapasztalatod is az ellenkezőjét mutatja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák