Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz justgiveup #118676 üzenetére

    Kb. 1 hónapja vettem Fellow Carter Everywhere termoszt (legnagyobb méret). Sajnos vége a folyamatos home office-nak, szóval kellett valamibe bevinni mivel átszoktam teljesen filterre az elmúlt 2 évben :) Azért erre esett a választás, mert a belseje kerámia bevonatos, így semmi fémes íze nincs a kávénak tőle.

    Nekem tökéletesen bevállt, annyira hogy azóta vettem még 2 Carter Move-ot is, hogy hosszabb utazás közben is legyen meleg kávé :) (igaz sajnos kb. 2 mm-en múlik hogy a Move nem fér be a kocsink pohártartójába :( De ajtón elfér).

    Kifejezetten forró vízre nem próbáltam, de ha direkt belefőzöm a ~300 ml kávét, annyi előmelegítéssel amivel a filter papírt bevizezem (~50-60g), akkor kb. 2 óra múlva még túl forró inni (ekkor szoktam kiönteni a felét bögrébe és hagyom hűlni pár percet), illetve kb. 7 óra múlva épp hogy túl meleg direktben a termoszból inni, olyankor vagy kinyitva hagyom picit hűlni, vagy ha kiöntöm bögrébe és akkor iható rögtön.

    Szóval meglepődnék, hogy ha előmelegítés után 100 fokos vizet beleöntve ne tartaná 90+-on 1 óráig. De ha érdekel szívesen csinálok egy tesztet este.

    Ami előnye, hogy nincs semmi "extra" alkatrész, nincs benne semmi műanyag ami direktben érintkezne a folyadékkal, egyszerű elmosni, és nagyon jó inni belőle, gyakorlatilag mint ha pohárból innál. Ha öntöd akkor van hogy 1 csepp lefolyik az oldalán, ha iszol belőle akkor nincs ilyen gond.

    Árban viszont fáj (~12.000 Ft), illetve nincs semmi összehasonlítási alapom, szóval azt nem tudom megmondani mennyivel jobb vagy rosszabb más termoszoknál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák