Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz lszlfrng #118645 üzenetére

    "Ebben a fagyasztásos, vákuumos, kibontom, kiveszem, újravákuumozom majd visszateszem a fagyóba nem annyira hiszek. A levegő és annak páratartalma bemegy a szemek belsejébe"
    Ez felengedett babnál igaz is lehet. De ugye az a lényeg, hogy nem engeded fel a babokat soha, így hiába csapódik le rajta pára (illetve inkább fagy rá pára a külsejére), az semmit se fog csinálni vele.

    Én már 2+ éve csinálom ezt (vákuum nélkül, csak saját zacskó + ikea duplazáras) különböző frekvenciával (attól függően mennyire torlódnak fel a vásárolt kávék), nem érzek minőségromlást mire elfogy a zacskó. Most március óta van egy Etióp a fagyasztóban, 12-22g-osával szedek ki belőle, ugyanolyan mint berakáskor. Volt egy One Eleven-es brazil, az kb. 9 hónap alatt fogyott el cold brew-nak, ott mondjuk az utolsó 2 hónapban már lehetett érezni, hogy vesztett a minőségéből.
    Illetve ha jól rémlik Toobee is használja ezt a módszert.

Új hozzászólás Aktív témák