Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz skoos #118196 üzenetére

    "mikor lefogyott az előző kiveszek kg 250gr-t ... Kb 1hetet hagyom állni"
    Két probléma van ezzel:
    1. Ha fagyasztóból vesz elő az ember, akkor vagy rögtön fel kell használni mindent amit elővett, vagy légmentesen záródó zacskóval együtt kell elővenni és nem kibontani amíg fel nem melegszik szobahőmérsékletűre (~24 óra ha biztosra akar menni az ember). Ha fagyasztóból előveszed a babokat és azok levegővel érintkeznek, akkor rögtön lecsapódik rajta a pára és nagyon hamar hazavágja őket ahogy melegszenek fel. Szóval az a megoldás, hogy a kilós kávét ne bontatlanul tedd a fagyasztóba hanem ~250g-os adagokba porciózva (vagy akár kisebbekbe, ami 3-4 nap alatt elfogy).
    2. Tapasztalatom szerint a fagyasztóból (helyesen) felengedett kávébab hamarabb ledöglik. Szóval az az 1 hét pihentetés elég is arra, hogy ledögöljön a kávé mire elkezdenéd inni. Ha pihentetni akarod, akkor azelőtt tedd, mielőtt lefagyasztanád, fagyasztóból elővéve pedig minél hamarabb használd fel.

    Amúgy mennyi idő alatt fogy el az 1 kiló? Mert ha kevesebb, mint egy hónap, akkor nem is biztos, hogy van értelme fagyasztani, lehet elég szétszedni 4-5 részre (hogy mindig csak egy kis része legyen nyitogatva). Főleg ha tudod szobahőmérsékletnél hidegebb helyen tárolni az épp nem használt adagokat (kamra, pince, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák