Új hozzászólás Aktív témák

  • #69379456

    törölt tag

    #118136 Sejtettem, csak még nem derült ki, hogy hol a hiba. Hőfokban a pörkölő által megadott hőt szoktam tartani, ez általában a Marax I-es állapota, 92-93.

    #118136 Sajnos a CasMo elfogyott, azóta nem érkezett új kávém, nem tudok videót csinálni, de igyekszem összehozni, hátha megoldódik a probléma, bár nem akarom offolni a topikot a bénázásommal.

    #118136 0.4-est tettem dugóhúzóba, mert még 0,25-ös volt kapható, de az annyira ruganyos volt, hogy inkább elnyomta maga előtt az őrleményt, mintsem egyengette.

    Általában a pörkölő által ajánlott receptet próbálom megcsinálni, Impresso pl ad, CasMo is írt, szóval ez az irányadó. A kosártöltés az örök dilemmám, mert az internet egyik fele szerint tilos a kosárméretnél többet tenni bele (18-ba csak 18) másik fele szerint ami belefér. Előbbit értelemszerűen nagyon finomra kell őrölni, így baromira csatornásodik. Utóbbinál gyakrabban jön a felgyorsuló shot. Az ízérzékelés elég egyén függő, de az alulkivonatoltságot jelző citrom és a túlhúzott tonik ízeket elég jól érzem, de ha próbálom variálni az őrleményt, bemenőt, kimenőt, időt, azonnal belekeverdek és elvesztem a fonalat. Hétvégére szerzek kávét és próbálkozom még. Köszönöm a sok választ.

Új hozzászólás Aktív témák