Új hozzászólás Aktív témák

  • joey04

    titán

    multimédia shop. innen indult handras. részletek:

    Az XMS mára már kétségtelenül egy jól működő Apple kereskedés, de mi a cég rövid története, egyáltalán honnan jött az “XMS” elnevezés?

    Ezt meg szokták kérdezni tőlem, megállnak emberek a bolt előtt, és megkérdezik, mi az az XMS? Amikor megcsináltuk a Kft-t akkor kellett egy nevet választani, de minden egyes általunk kiválasztott név már foglalt volt, ezek közül az egyik volt a Multimédia Shop név - ez sem volt szabad -, és akkor mondtam hogy tegyünk elé egy X-et, így lett X-Multimédiashop, amit aztán a vevőink lerövidítettek XMS-re.

    Maga a bolt pedig 2000-ben alakult, először házimozival foglalkoztunk, aztán mobiltelefonokkal és Xbox-szal is, igazából mindig próbáltunk váltani, hogy ami éppen felfut és jó, azt forgalmazzuk. A házimozi 8 évig tartott. Majd egyszer vettem egy Apple gépet, és a vásárlók mindig kérdezgették, hogy hol lehet ilyet kapni? Az 50. kérdés után már eldöntöttem, hogy Apple-t akarok árulni. Ez 8 éve volt, akkor úgy nézett ki itthon az Apple forgalmazás, hogy mindenre 2 hónapot kellett várni, én pedig ezzel nem értettem egyet, hiszen úgy gondoltam, hogy egy ilyen kereskedésnél raktáron kell lenni a termékeknek, bele kell tenni pénzt, vagyis másként kell csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák