Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz #05304832 #30308 üzenetére

    Én ezt (is) néztem: LINK.
    Azt mondjuk látom én is, hogy ez elég káoszos, zajos, koszos a végeredmény.
    De, nekem igazából arra kellene, hogyha adott egy lakás, amihez mondjuk nincs alaprajz vagy szar az alaprajz, vagy csak alaprajz van és metszetek nincsenek, akkor a Lidar-ral felmérve kapnék egy ~ 90%-os pontosságú alapmodellt. Aminek alapján persze én magam megrajzolnám meg a falakat, ablakokat, berendezési tárgyakat stb.. De, legalább nem kéne mérni...

    Másik példa. Két napja voltam kinn megnézni egy helyszínt. Kisebb családi ház, ahová plusz medencét fognak építeni a kertbe. A medence és környezete a lényeg, de látványterven akkor is látszódnia kell a háznak. Alaprajz nincs, ügyfél már Amerikában... Persze alap dolgokat fel tudok mérni kézzel, meg lézerrel, de egy komplett homlokzatot nyilván nem. Ezért most azt csinálom, hogy a pár méret és a homlokzatról készített fénykép alapján arányosítással próbálom megrajzolni a lehető legjobban a házat is.
    Na most - elképzelésem szerint, persze tudom, hogy csak 5 méterig jó - ha fognám a Lidart és nagyjából feltudnám mérni vele a homlokzatot meg a környezetét, legalább csak annyira, hogy arányaiban jó méreteim legyenek, akkor ez nekem több napi munkát spórolna meg.

    Gondolom a tárgyak scannelése jobb minőséget adna, ha homogén környezetben történne, nem pedig a fűben, mint a videóban szereplő koponya esetében. De mondjuk autót nem scannelnék vele, mert az úgy sajnos tényleg használhatatlan, bár jól néz ki, de tele van sallanggal kilógásokkal stb... ami a látványterven elég furán nézne ki :) Bár ránézésre még így is egyszerűbb letisztázni és kijavítani azt az autót, mint nulláról, műszaki rajz nélkül megrajzolni pontosan.

    Nyilván szoftver kérdése az egész. Mit tudnak kihozni a Lidar-ból. Mert Ikeás bútorok AR-ben való bemutatására, meg animojik készítésére és egyéb bohóckodásokra nem ér egy fillért se (számomra).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák