Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz Gubek-Einste #15747 üzenetére

    Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem, ezt szó szerint kivizsgáltam, pedig elég lett volna ha csak jól emlékezem, vagy ránézek az APC Back UPS ES BE550G-GR dokumentációjára, honlapjára, vagy dobozára :) Ugyanis a kábelmodem és a router között ez van védelmi vonalként.

    Korábban volt az a gondom, hogy mozgatásra érzékeny volt, és beton stabilan beállt 10 Mbps körüli sebességre... ez és a szent meggyőződésem, miszerint úgy emlékeztem, hogy az APC 1000-es porttal van szerelve késztetett arra, hogy:

    1. Közvetlen összekössem rövid időre a kábelmodemet és a routert - úgy zölden villogott a link led
    2. Az APC dobozából a saját Ethernet kábelét vegyem elő - mert a Cisco féle kábelre már egy ideje gyanakszom... jobb azt hinni, hogy a szolgáltatói eszköz szórakozik :) No ez érdekes eredménnyel zárult, mert egyáltalán nem világított a Link led
    3. Elővettem a fekete D-Link 360R T1E ADSL2+ modemet, amihez szintén CAT5E Etrhernet kábelt mellékelnek (nem mintha valaha is lehetne magán a modemen keresztül akár a 100 Mbps-ot is megközelíteni), és azzal is összekötöttem a kábelmodemet és az APC-t eredmény: sárga led
    4. Ekkor megnéztem a dobozt és ott feketén fehéren rajta van, hogy: Analog phone line for phone/fax/modem/DSL (RJ-11 connector), Network line - 10/100 Base-T Ethernet (RJ-45 connector)

    Az UPS egyébként már a második ES modell, mert egyet az APC kicserélt nekem azonnal, ugyanis annak az akkumulátora meghibásodott, viszont még bőven a VDSL2-es időszakból származik, amikor ugye örültem, ha jöttek a bitek 23 Mbps-mal... szóval el is terelődött róla a figyelmem.

    Most viszont már nem ér meglepetésként, ha véletlen a jövőben az Invitel 100+ Mbps-ot fog kínálni, akkor bizony vennem kell egy Gbps-os túlfeszültségvédőt is :)

    Ugyanis ami most még a szobámban van: APC PH6VT3-GR az csupán RJ11-es védelmet nyújt,

Új hozzászólás Aktív témák