Új hozzászólás Aktív témák

  • Baryka007

    őstag

    válasz zebra_hun #19428 üzenetére

    Amúgy nem értem az egészet... DDR4 ugye 64bites busszélességgel rendelkezik... DDR5 re, először csináltak olyan memóriát ami 2db 32bites busszal rendelkezik / dimm ...

    Tehát egy DIMM DDR5 memória modul = dual channel DDR4 (2dimm)... Elméletben, gyakorlatban meg nem. Mert a CPU ha jól tudom ugyan úgy van kiépítve a memória felé, és nem tud egyetlen DIMM-en belül 2 adat felé keresgélni 1 időben. Szóval egy kicsit még katyvasz a fejemben az egész, hogy ennek mi értelme volt, de biztosan jó.

    Azt viszont végleg nem értem, hogy miért lett G2 és még G4 is... Úgy értem, miért jó az... Ha a memória képes gyorsabb tempóra, de ennek az az ára hogy az IMC sebességét felezzük...

    Számomra kettőt lépek előre egyet hátra téma az egész, és végeredményben nyüansznyi előrelépés történt. Illetve gondoljunk bele, hogy az IMC nek mi is a szerepe ? A cachet az köti össze a memóriával ha jól tudom.
    Ha én kiadok a memóriának egy COPY parancsot, és az elvégzi rohadt gyorsan, de amikor visszakapom és be kéne kajáltatni a CPU nak, az meg lassabban megy végbe mint G1 ben. Akkor egyetlen kérdés van: A memória képes -e G2 ben olyan gyorsan elvégezni a feladatát, hogy a lassabb IMC vel is előbb érjen be az információ a Cache memóriába.

    Noh és erre mondtam azt, hogy nyüansznyi előrelépés... Pedig hát... DDR4-DDR5 ... DDR3-DDR4 nél azért volt különbség.... Itt most ez nem jött össze, pedig tovább élt a DDR4, több idő volt fejlesztni a DDR5-t.


    Noh mindegy is, elég hosszúra sikerült ez a kis elgondolkodtató. Lehet hogy sok fals infó is van benne, nem néztem utána semminek. Azokért bocsánat, és kérlek javíts ki nyugodtan!

Új hozzászólás Aktív témák