Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz modeller #16379 üzenetére

    te most upgraderől beszélsz, én reinstallról. az upgrade egy ismerősömnél 8.10 - 10.10 szintén elhasalt, nem jók azóta az usb-s meg cifs meghajtók jogosultságai meg vannak még más varázslatok. számomra ez annyit jelent, hogy ahogy win alatt is, úgy linux alatt is tilos upgradelni.

    amiről én beszélek az az, hogy ha előtte csináltál bakupot, akkor jó esetben be tudod rakni azt a pár fájlt az etc-be és tovább működik. vagy legalábbis visszapofázik első indításkor, hogy ez és ez már nem érvényes kapcsoló. ez ugye win alatt felejtős.

    én ezt a szkriptelőset odáig vittem, hogy volt egy repo a gépemen, ami mindig tartalmazta az összes programot, drivereket, update-eket meg a regeket meg miegyebet. amikor valamelyik kellett, csak kicsomagoltam zipből az adott verzió i386 könyvtárát, kikarc dvd-re, és magától feltelepedett driverestül-ofiszostul-regestül. írtam is róla anno, ha érdekel / érint még valakit. jó volt, mert a cégnél is nagyon jól lehetett használni heterogén hardverkörnyezetben, a ris-ben elég volt egy ilyen hekkelt flat image. aztán a viszta akkora szopás volt, hogy nem álltam neki migrálni minden szart xml-be.

    ettől még amit írtam fennáll.

    a témához kapcsolódva csináltam kis tesztet, hogy mivan. sima unmount (nautilusból) nem spinneli le az usb diszket. az sdparm "stop" és "eject" szintúgy nem. a sima "eject" parancs lespinneli. ...aztán pár mp múlva feléledt, a parancsot megismételve tartósan lespinnelt.

    a passzív hubra (bottal nem piszkálnék aktív hubot) dugva nem indul el a vinyó, dupla kábellel (a vinyóhoz adták, két portról kap tápot) sem. emellett gondolom, hogy az "eject" ott is működne, anélkül hogy lelőné a többi cumót. ja, a hubon semmi érdemleges fogyasztó nem volt, a lemez 7200-es, 200gb-s. most csak ez volt, lehet valami nagyon green meg blue lemez még elszaladna.

Új hozzászólás Aktív témák