Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz radi8tor #22008 üzenetére

    De nem kaptam vissza semmit. ... Tehát ki van maxolva a hitelkeret és még a moratórium hitelkeret számla tőkét is visszafizettetik.
    Rájöttem, hogy mi történt. Korábban volt egy rossz következtetésem.
    Szóval visszakaptad a hitelkereted a folyószámládra. A moratórium számlán pedig ott van a kimaxolt korábbi felhasznált keret, ami ott kamatozik.
    De a folyószámládom a hitelkeretedet felhasznált hitelnek jelzik, hiszen korábban kimaxoltad. Így előzik meg, hogy a jóváhagyott hitelkeretedet túllépd.
    Amikor decemberben levonják az egyhavi moratóriumos tőketörlesztést - legyen 50e háromszázezres tartozás után - és a kamatot, akkor csökken ötvennel a moratórium számládon a tőketartozás. Viszont egyidejűleg a folyószámládon is csökken ötvennel a felhasználtnak mutatott hitel. Így 50 hitelt akár újra igénybe is vehetsz a folyószámládról. Ha nem veszed igénybe, akkor januárban a moratóriumos tőketörlesztés után a folyószámládon már 100e elérhető hitelkereted lesz.
    Tehát egy (!!!) 50-es törlesztés mindkét számlán csökkenti ötvennel a felhasznált hitel összegét.
    Erre a bonyolult eljárásra csak azért van szükség, mert különböző kamatszázalék terheli a moratóriumos felhasznált tőkét és az esetleg moratórium után felhasznált hitelkeretet.
    Nem fizetsz kétszer ugyanazért!!!

Új hozzászólás Aktív témák