Új hozzászólás Aktív témák

  • dox187

    csendes tag

    válasz ktommy91 #95840 üzenetére

    Az ASIO-t elsősorban zenekészítéshez találták ki, és ha nem támogatja a hangkártyád, akkor az ASIO4ALL egy elég körülményes megoldás, és sanszos, hogy ugyanúgy újra kell mintavételeztetned a zenéd a lejátszóval, mert nem fogja tudni a 96-192kHz-et.

    Egyébként van erőforrás hatékonyabb módja is az alapértelmezett api kikerüléséhez, amivel nem is az a gond, hogy "újramintavételez" (nem csak 44-48kHz-re, hanem a beállított értékre, de legalább rosszul), hanem az a probléma, hogy még egy szoftveres mixer-en is átküldi a hangot, ahol "mindenki is" állítgathatja a hangszínt. (Lehet az gyári hangkártya szoftver alapértelmezett EQ-e, akár valami windows-os beépített "hangminőség javító izé" vagy bármilyen külső program, pl egy "Equalizer APO"). Ennek megvannak az előnyei és hátrányai is, mindennapi felhasználásnál pl jó, hogy nem csak 1 program tud egyszerre hangot csiholni a hang kimenetre, és hogy nem kell hangot kiadó programokban állítani a kívánt mintavételt, formátumot, etc...

    Viszont Win vista óta elérhető egy "közvetlen" hozzáférés a hangeszközhöz. WASAPI a neve (Windows Core Audio API része), és minden hangkártya támogatja win alatt, amihez van driver, viszont ilyenkor csak a zenelejátszó használhatja a kimenetet. (Többek közözz ezért is van egy dedikált hangeszköz (DAC) a zenelejátszásra nálam. Többek között a foobar2000-hez is van WASAPI output plugin hozzá. A DAC által nem támogatott mintavételek miatt érdemes DSP-ként beállítani egy MultiResampler-t, ahol beállítható, hogy milyen mintavételt mire és hogyan inter/extrapolálja.)

    Megj.: Nálam még egy RX 7 De-clip is használatban van foobar alatt, mert igen érzékenyen érint a "Loudness war", és sok zeném csak CD-n érhető el. Igaz, hogy albumonként kell beállítgatni, de szerintem megéri.

    alá sírás

Új hozzászólás Aktív témák