Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz Irmscher 353 #67066 üzenetére

    Azt írjátok hogy hangfalhoz minél rövidebb, minél nagyobb keresztmetszetű, minél tisztább rézből készült kábel ajánlott.
    Ez a minél kisebb ellenállás miatt kell csak, ami elsősorban akkor fontos, ha nem tudsz bikábelezni. Ugyanis annak kapcsán beszéltünk erről.

    No, de mi van akkor, ha a hangfal gyári csatlakozója, nem fogad, csak egészen vékony kábelt?
    Pl. a kábel utolsó szakaszára ráforrasztasz egy vékonyabb kábelt.

    Akkor is él a dolog, hogy minél nagyobb keresztmetszetű kábelt használjunk, s a végeire tegyünk banándugót, hogy be tudjuk valahogy szuszakolni a rugós kábelcsatlakozóba?
    Nem lesz így jelvesztés, szóval nem bukjuk el így a nagyobb keresztmetszet által elért jó tulajdonságokat a csatlakozók használatával? Vagy válasszunk megfelelő minőségű csatlakozókat, s akkor elviekben nincs "veszteség"?

    Könnyen elképzelhető, hogy az összellenállást a csatlakozó átmeneti impedanciája fogja dominálni, ugyanakkor a hibák (kábelé és csatié) "összeadódnak". A kábel másféle torzításokat produkál, mint a csatlakozó. De amúgy ki kell próbálni, nincs rávágható válasz a kérdésre. Mindenesetre a rugós csatlakozónak a minőséghez nincs sok köze, az biztos.

    minél jobb minőség, minél kedvezőbb áron (erősen low cost -ban gondolkodj)
    Én a fekete-piros kínai sima rézsodrony-kábelt javaslom, sok alsó-közép kategóriásnál jobb. Kapható minden elektronikai boltban, pl. az ElektroKonthában.

    Ha a hangdobozodat belül is átkábelezed valami vastagabb (>=2 mm2) kábellel, az még javíthat. Meg a hangváltó kondenzátorait is érdemes minőségire cserélni! Ez többet számít.

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák