Új hozzászólás Aktív témák

  • Slownz

    senior tag

    Hogy megkönnyítsem azok dolgát, akik most akarnak összerakni egy kezdő, low budget HIFI-t, leírom, hol állok most: (+ hogy csökkentsem a "mit vegyek ocsóón' "szintű kérdések áradatát, ezzel segítve a topiclakókat.)

    Most összerakott láncom:

    DAC: ZeroDac (Korábbi fejhallgató láncomból megmaradt elem. Kétségtelen, hogy a HIFI láncban talán túl drága komponens a hazai ~50k-s árával. Aki a DAC mellett szavaz, annak javaslom, hogy vegyen egy olcsóbbat, a többi pénzt meg fektesse a többi komponensbe. pl. Musiland Monitor 02 US, Creative Xfi HD USB, Kisdac ~ 30k-ért vettem használtan

    Hangsugárzó: Elac ELX 8060 ~ 16k

    Erősítő: Harman Kardon HK 610 ~ 21k

    Kábelek: IC: Gotham GAC3 + Kácsa csatlakozók ~ 2k; Hangfal kábel: Klotz LY225T ~ 2k (Eredetileg a Gotham SPK 2*2.5-t néztem ki magamnak, de átmenetileg nem kapható.) + DAC tápkábel: Hivox ~ 5k

    Bár még csak most ismerkedek a rendszerrel, úgy gondolom, hogy egy élvezhető láncot sikerült összehozni ebben a kategóriában. Tetszik az Elac egyedi csilingelős hangja, bár a mélye nekem egyrészt sok, másrészt pontatlan. A HK erősítőt talán középen érzem kicsit gyengusznak.
    Alapvetően vegyes érzelmeim vannak, (bár inkább pozitív) sok kedvenc számomra felkaptam a fejem, hogy "húúú, ez nem semmi", míg vannak olyanok, amik kifejezetten nem állanak jól neki. Talán Jazz-re, illetve akusztikus zenére a legideálisabb választás. (Bár pár modern előadóval is meglepően jól szól, pl. Netsky, amin meg is lepődtem.)

    Hozzáteszem, hogy nagy hátrány, hogy a hangfal körülbelül 25 centire van a faltól, illetve jelenleg még nincs is állványa, így a mélyeket ez mindenképp befolyásolja. Lehet egy zárt hangfalon kéne elgondolkodnom a későbbiekben.

Új hozzászólás Aktív témák