Új hozzászólás Aktív témák

  • multiplikato

    tag

    Sziasztok!
    A napokban a kezeim közé került egy sony mds-je530 minidisc deck. Nem sokat néztem ki belőle, meg nem is nagyon ismertem ezt az MD rendszert, de meglepődtem. Ez olyasmi, mint a kazettás magnódeck, csak floppy szerű lemezen lehet tárolni 74-80 percnyi zenét.

    Mivel a felhasználási területe kissé korlátozott a készüléknek (mindent megtalálsz neten), ezért olyan zenét vettem fel, amit nem lehet csak szimplán letölteni. Az MR2 akusztik oldaláról a Kesh-mizu című szimfonikus költeményre esett a választásom :DDD .
    Digitális kimenet híján analóg kábelen történt a felvétel, ezért nem számítottam különösebben kiemelkedő produkcióra.
    Visszahallgatásnál azonban leesett az állam. Nagyon jó minőségben vesz fel!!
    Érdekelni kezdett, hogy mi ez az MD? Sajnos a neten túl sok infó nincs róla, pedig a Sony 1992 elején mutatta be. ATRAC tömörítést használ a készülék 292 kbit/s sávszélességgel (mindezt jóval az MP3 elterjedése előtt). Nagyon egyszerű felvenni vele, nem zajos, nem kell tekercselni, igen jó dinamikája van.
    Fényévekkel jobb a kazettás magnóknál!
    Sajnos a Sony öngólt rúgott, mert egyáltalán nem terjedt el, pedig egészen kiváló technológia. Ahogy olvasom az ára a csillagos egekben volt, utána pedig az mp3 tett be neki, mint konkurencia.

    Remélem érdekes volt :)

Új hozzászólás Aktív témák