Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    Kábel
    Aszimmetrikus, koax, rca, vga, usb... összeköttetések 2-3m-re vannak kapacitálva. Már 5 m is kihívás. A méter feletti távokon a zavarjeleket antennaként befogó és a kis kimenő jelfeszültség okán. Az árnyékolás, érpár geometria csak félmegoldás a zavartalan átvitelben. Azért ilyen olcsó relatíve, mert a jó minőséget csak rövidtávon biztosítja.
    Optikai kábelnél pedig a konzumer készülékek optikai szabványai nem adnak elégséges jelszintet átlagos vezetéken a nagyobb távolságok összekötésére, főként, ha a vezeték többször hajladozik, no meg nem elég áteresztő.(ár)

    EQ-
    Lehet használni szűrőt, de az olcsó digitális megoldások csak felszínes javulást adnak. A probléma az elszabaduló sub esetén a működési frekvencia rossz beállítása és a subláda többi komponenstől eltérő teljesítmény- hangosság karaktere miatt jelentkezik.
    - Halk frontoknál sok a sub. Nagyobb kakaón meg eltűnik. Vagy fordítva. A probléma gyakran a sub kiemelései miatt jön elő. Megoldás, hogy csak a legmélyebb hangokat ereszted rá.

    Jól belőtt rendszernél ha pc-ről jön a műsor, javíthat a helység akusztikáján egy adaptív eq- szoba akusztika kompenzátor. Ez azonban alapos mérés, kalibrálás, kompromisszumkészség, idő...Nálam a rendszer a közepes hangerőn szóló, vokális, unplugged-jellegű muzsikára van becélozva. Jazzra is jó, de Rock és Elektro esetén más preset kell . Egy jó korrekciós eq-512 ponton-fázishelyesen szabályoz. Ehhez vagy külön core2 duó gép kell, vagy GPU támogatás, vagy egy komoly(millás) külön audio-processzor..

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák