Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz jel1 #45597 üzenetére

    Mit mutat a HDS az állapotára SATA-n, ott is ugyanolyan xar? De, ahogy nézem nem mostani eset ez, mert már tavaly is gond vele...Azt hittem azóta már rég lecserélted a merevlemezt.

    Amúgy, ha SATA-n is ramaty az állapota, akkor nyilván nem meglepő, ha produkál érdekes dolgokat...Illetve nem feltétlen maga a külső rack a hibás, lehet éppen az USB-kábel rossz csak és egy másikkal jól működne. Vagy pl. másik USB-portban kéne használni, illetve odafigyelni a stabil tápellátásra stb.

    Azt írtam korábban, hogy a gyakorlati fájlmásolásnál eleve fontos a célmeghajtó & forrásmeghajtó sebessége és állapota. Ha valamelyik (jelentősen) lassabb a másiknál, vagy nagyon tele van másolva, töredezett stb., az mind visszafogja a sebességet. Illetve egy HDD nem egyformán gyors a lemez elején | közepén | végén és nyilván ettől függően is változhat az adatátviteli sebesség.

    Ha új 2,5" külső házat akarsz venni, akkor van a témának külön topikja. De itt van kapásból egy teszt, amiben az illető is Travelstar 5K1000-et használ. Illetve ebben ott vannak azok a tesztprogramok is, amiket általában a szintetikus teszteknél szoktak használni. Ez amúgy egy elég olcsó és mondhatni jó külső rack, de nyilván akad egyéb is a kínálatban. Viszont nem ártana ezt a HDD dolgot végre rendbe tenni, mert egy ilyen szektorhibás darabot használni eleve nem az igazi...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák