Új hozzászólás Aktív témák

  • XGalapagosiX

    csendes tag

    A probléma kissé komplikált, megpróbálom dióhéjban összefoglalni.
    Volt egy régi, haldokló gépem, ami szépen, lassan elmúlt. Utolsó napjaiban rendkívül fura dolgokat művelt, bár nem tudom, mennyire függött össze állapota a következővel:
    Van nekem egy lc-power eh-35be2 külső ház (benne 1TB WD black), éveken át hűségesen szolgált, majd, az utolsó napokban, mikor épp adatokat mentettem rá, a rendszer (win XP) lefagyott pár percig, majd írási hibát írt ki, és ettől fogva a monitoron horizontális vonalak jelentek meg (párhuzamosan, szinte mindenütt), melyek attól függően, hogy mennyire volt terhelve a külső HDD, erősödtek, és egyre több tűnt fel. eSATA porton keresztül ment az adatátvitel. Amint kikapcsoltam, a vonalak eltűntek. Persze volt hibás szektor rajta, a gépem is meghalt később, így jött a beruházás újra.
    Az új gép tökéletes, semmi gond nem volt vele, így kaptam kölcsönbe egy USB3-as dokkolót, és pár fájlt leszámítva az összes adatom megmaradt. Miközben másoltam, vonalak és ehhez hasonló rendszerfagyások (win 7) nem fordultak elő.
    Úgy gondoltam, hogy valamire csak jó lesz még ez a meghajtó, sajnálnám a külső házat is, így újra üzembe helyeztem a külső házat, a kissé problémás, de még igazán jól használható HDD-vel.
    Csatlakoztattam is eSATA portra, kissé nehézkesen indult a rendszer, de nem voltak vonalak. Hogy megnézzem, minden rendben van-e, gondoltam lefuttatok rajta egy error scan-t HDTune segítségével.
    Ekkor jöttek a problémák, újból. Bár nem olyan erőteljesen, mint régen, újból előjöttek a vízszintes vonalak, úgyhogy (tartván attól, hogy vagy a tápot, vagy az alaplapot meggyilkolja) eltávolítottam, és kikapcsoltam.
    Szerencsére azóta minden jónak tűnik, de nem szeretném ezt az egészet annyiban hagyni, szeretném megtalálni a hibát.
    Ebben kérnék segítséget.
    A tapasztalataim:
    -pusztán az, ha be van kapcsolva a külső meghajtó, lassul a rendszer,
    -vonalak megjelenése az idő előrehaladtával, valamint terhelésre,
    -az adapter átkozottul melegszik, akár csak fél óra üzem után (sajnos azt nem tudom, régen ilyen volt-e)
    (Egyéb infó:
    -a két gép konfigja abszolút más, míg az előző évekkel ezelőtt lett összerakva, a mostani hellyel-közzel naprakész.
    -a régebbi alaplap tartalmazott gyári eSATA portot, míg a mostanihoz be kellett kötni egy külsőt (ezt egyébként a külső házhoz adta az LC-power)

Új hozzászólás Aktív témák