Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    Tudatos vásárlók porszívó teszt:

    Elöljáróban annyit, hogy a teszt pontozási rendszere meglehetősen furcsa. Tartósság alatt azt értik, hogy 550órát járatják. Szerintem nagyon nem csak ezt jelenti a tartósság, hanem a kasztni és a kiegészítők hogyan bírják a strapát, milyen az illesztés, műanyag, stb... A másik komoly gond a használhatóság. 5 személyt kértek meg, hogyan boldogul vele. Egy porszívónál? Könyörgöm, nem atomerőmű...

    Na mindegy. A teszt végeredménye gyakorlatilag papírforma lett. (Bosch hiányzott!!!) Mivel a fogyasztás a zajterhelés ugyan olyan fajsúllyal esett számításba mint a tisztítási hatékonyság, így elöl végzett 3db 60k fölötti Electrolux, majd Mielek és 1 Rowenta. A Dyson a középmezőny, és a legvége a porzsáknélküli gépek.

    Amit a fórumon is tanácsolunk: Ha a minél halkabb működés a fontos, akkor Electrolux. Amiben még nagyon jók voltak a drágább Eluxok, az a porkibocsátás. Sorban 5-ös értékelést kaptak. Viszont a tisztítási hatékonyságuk csak közepes volt. (2,6 - 2,8 - 3pont) Ezt a hiányt ellensúlyozta a halkság, energiafelhszanálás, porkibocsájtás és a használhatóság.

    A Mielek a hangerőben vesztették a legtöbb pontot, illetve a Hepa nélküli modellek 4,2 pontot kaptak porkibocsátásra. Viszont a Mieleknek volt a legjobb takarítási hatékonyságuk. (3,2-3,6-3,7-3,9 pont) Ilyet még a Dyson produkált, de ott meg a használhatóságot a zajt, és az energiafelhsználást húzták le nagyon.

    Rowenta, Philips nagyjából a középmezőny.

    A lista legvége pedig a zsáknélküli gépek. Volt olyan zsáknélküli amelyik 0 pontot kapott porkibocsátásra. Szívni sem szívnak, takarítani is gáz, nyomják vissza a port.

    A teszt abból a szempontból sem korrekt, hogy egy pl. 1400W-os porszívó tök esélytelenül indult, hiába takarít kiválóan és kevés a porkibocsátás és nagyon tartós, ha energiafelhasználásra 0 pontot kap..

    A teszt kb ugyan azt hozta, mint amit a fórumon is mondunk mindenkinek. Ezért kár előfizetni rá. A zsáknélküli gépeket kerülni kell. Ha a csendesség a fontos, akkor Electrolux gépet kell venni, ha pedig a valamivel jobb takarítás hatékonyság, tartósság akkor ott a Miele.

    Bárkit érdekel konkrét típus, privátban átküldöm az eredményeit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák