Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    Bacusuz: A Miele parketta feje pont úgy mozog mint a vileda lapos felmosója. Nem tudom olyat használtál-e, de annyi a lényege, hogy a csuklóddal egy kicsit tekersz balra-jobbra és a fej teljesen kikanyarodik jobbra vagy balra. Nem egy kicst, hanem teljesen. Talán ez a videó szemlélteti a legjobban. Bárhova oda tudsz férni vele, ilyen jól átgondolt és mozgékony fejet még egy porszívónál sem láttam. Pl a Samsung mellé is kaptam parketta fejet. Fix volt és ahogy toltam akkor lefeküdtek a sörték. Egyszer próbáltam ki, azóta sem tudom hol van annyira rossz volt. A Mielen meg szinte csak ez van fent. (persze szőnyegre más)

    Ami a használt szőnyeget illeti, azzal a Miele sem tud csodát tenni. Sajnos ahol be vannak taposva a szálak, ott ugrálni fog a porszívó feje. Még a turbókefe sem tudja felállítani a sűrű szövésű szőnyeg szálait. Egy dolog javít rajta valamit, az az eletktromos fejjel ellátott porszívó. Ahol a kefehengert nem a beszívott levegő hajtja meg, hanem egy külön elektromotor. Az állítólag képes egészen jól visszaállítani a szálakat. (Csak egy vagyonba kerül és speciális porszívó kell hozzá.. Árul az Elux és a Miele és a Sebo is ilyen gépeket. 120k-tól lehet hozzájutni)

    sfefe A macskaszőrre/kutyaszőrre a legjobb a turbókefe. Nagyságrendekkel hamarabb és jobban szedi össze mint a hagyományos fej. A turbókefe az állati szőr felszedésében gyakorlatilag 100%-os munkát végez. De csak szőnyegen jó. Nyilván ha csak egy szőnyeg van a lakásban, akkor felesleges a Cat and Dog/Animal modelleket nézned. Esetleg tudsz külön turbókefét venni, ami univerzálisan rámegy mindegyik porszívó csövére, az még esetleg megéri. (Lidl is szokott árulni, pont most volt a kínálatban pár hete. De sok helyről beszerezhető másfajta is) A hagyományos fej is összeszedi a szőrt, csak lehet többször kell áttolni. De ez is szőnyeg függő. Van amelyikhez szinte odaragadminden cérna, minden szőrszál mint egy tépőzár. Ezek utálatos szőnyegek..

    Merre laksz? Ha Komárom/Fejér megye akkor nálam ki tudod próbálni, hogy mit szed össze a sima fej.

    w.miki Köszönjük a részletes beszámolót! :C

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák