Új hozzászólás Aktív témák

  • L4D1K

    őstag

    Sziasztok. 2 hangfal párhoz szeretnék ötletet/tanácsot kérni.

    Van egy Panasonic SA-PM18 típusú micro hifi-m. Meghalt benne a cd olvasó, ezért jó ideje csak számítógépre kötve használom. Bevallom azért a pénzért amiért anno meglett vásárolva, szépem dolgozik. Ma viszont (talán apám régi Fisher hangfalainak cipelése miatt) olyan ötletem támadt, hogy belekukkantok a hifihez mellékelt 2 db 2 utas SC-PM18 as kódnevű hangfal egyikébe. Nos nem tudom mit vártam belül, de többet mint egy dobozt 2 lyukkal :) . Natúr préselt falemez nem túl szépen összeragasztva, ill. a hangszóróknak kivágott tessék-lássék hely. A magas hangokért felelős hangszóróhoz egy kb 2 centis keresztváltó.

    Az első kérdésem az lenne, hogy ha magát a dobozt belül átépíteném, ki tudnék e belőle hozni még valamennyi plusz teljesítményt. Ill, egy ilyen kis hangfalat át lehet e építeni annyira h egy belépő szintű sztereó erősítőre ráköthessem. Gondolok itt akár a hangszórók akár az elektronika lecserélésére.

    Hangfal adatok:
    Type: 2 way 2 speaker system
    Speaker(s): Woofer 10 cm (4˝) cone type // Tweeter 6 cm (23/8˝) cone type
    Impedance / Input power: HIGH 6Ω / 60W // LOW 6 Ω / 60W
    Output sound pressure level 80 dB/W (1.0 m)
    Cross over frequency 2.5 kHz
    Frequency range 55 Hz–22 kHz (–16 dB) / 70 Hz–20 kHz (–10 dB)
    Dimensions (WxHxD) 128 x 250 x 222 mm
    Mass 1.9 kg (4.2 lb.)

    Képet most este a szobában már nem csinálok róla, de amennyiben vkinek lenne egy két jó ötlete, természetesen az utolsó fűrészporig lefotózom :)

    A második hangfal nem mai darab.
    Apám vette anno majd 20 éve ha nem régebben egy Fisher Studio Standard hifi rendszerrel együtt( integrált erősítő, cd, lp, deck).
    Típusa STE 170-2
    A hangfalak membránjai itt ott már viseltesek, az egyik talán még ragasztva is lett.

    Itt annyi segítséget szeretnék kérni, hogy amennyiben képet készítek róla, egy pár ötletet esetleg tudnátok adni hogyan kezdhetek neki ennek a (számomra) matuzsálemnek a felújításához? Használni nem használja senki, kidobni meg bűn lenne, akkor már inkább elszöszölök vele.

    Válaszokat előre is nagyon köszönöm.

    # ANTAL Tuning #

Új hozzászólás Aktív témák