Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Dudi13 #4571 üzenetére

    Szóval az adatok nekem valahol megvannak (bár amit írtam, azt emlékezetből írtam), a kis PP membrános hsz azért jó, mert igen mélyről indul az átvitel, és még viszonylag érzékeny is, egy jó dóm magassal pedig kikerülhetők a középtartomány hibái.
    Az 599 sztem csak b-reflex dobozban működik elfogadhatóan, ott 40 liter a maximum, és kb 40 Hz-es f3 pont várható tőle valamivel jobb a középtartománya, mint a PP-s hsznek és kicsivel érzékenyebb is.
    A 479 meg azért jó dolog, mert zárt dobozban is képes elfogadható alsó határfrekire, és ha jól készítik el, akkor még a középtartománya is rendben lesz, szemből úgy 5kHz-ig használható.

    A könyvekkel és programokkal kapcsolatban: azért nem mindig kötelező a 0,707-es jóságra törekednünk, hangszórófüggő, néha megengedhető a 0,8 körüli érték is, és ugye számolni úgy kell, hogy mindig a lehető legtöbb tényezőt vesszük számításbe, amit csak lehet. Pl. csillapítás. Biztosan lesz a dobozban, így nem árt, ha hozzászámolod.

    Mit hagytam ki?

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák